Хрін з часником
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 450 г часнику
- 250-300 г хріну
- 5-6 ст. л. солі
- 4 ст. л. цукру
- 1 ст. л. лимонного соку
Інструкції:
- Якщо хрін не зібрано недавно, то його потрібно залити прохолодною водою на добу та залишити при кімнатній температурі, після чого очистити від кірки.
- Очистити часник, вимити помідори, розрізати їх навпіл та видалити місце кріплення стебла.
- Пропустити хрін, часник та помідори через м'ясорубку та змішати все в одній мисці.
- Додати сіль, цукор та лимонний сік до маси, перемішати та залишити на 15 хвилин.
- Простерилізувати банки на пару, в духовці або мікрохвильовій пічі, а кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин для консервації.
- Розкласти закуску з хріну та часнику по стерилізованих банках, закатати кришками та зберігати в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів. Хрін з часником можна зберігати протягом року.
Варто зазначити, що цей рецепт хріну з часником є дуже простим у приготуванні і досить популярним в Україні. Хрін з часником має багато корисних властивостей для здоров'я, а саме, він є добрим антибактеріальним та протизапальним засобом, який допомагає у запобіганні застудних захворювань.
Якщо ви хочете спробувати щось нове, ви можете додати до рецепту інші інгредієнти, які підійдуть до вашого смаку. Наприклад, можна додати оливкову олію, зелені помідори, перець чилі або інші приправи.
Цей рецепт також є чудовим варіантом для тих, хто любить заготовки на зиму. Ви можете зберігати хрін з часником протягом року та використовувати його для приготування різноманітних страв.