Хрін з помідорами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів
- 100 г хріну
- 100 г часнику (очищеного)
- 1-2 ч.л. солі за смаком
- 1 ч.л. цукру
Рецепт:
- Хрін вимити і очистити від шкірки. Якщо використовуєте не свіжий хрін, його потрібно замочити на добу в холодній воді.
- Помідори вимити, розрізати навпіл і видалити місце, де прикріплювалась плодоніжка. Часник очистити.
- Банки для зберігання хріну з помідорами простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити в окремій каструлі (близько 8-10 хвилин).
- Пропустити помідори з хреном і часником через м'ясорубку, змішати в одній мисці і перемішати. Додати сіль, цукор за смаком і знову перемішати.
- Розкласти отриману масу по стерильних банках, закатати їх кришками і відправити в темне прохолодне місце для зберігання на зиму. Хрін з помідорами зберігається близько року.