Хрін з помідорами

Хрін з помідорами
4.6
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 100 г хріну
  • 100 г часнику (очищеного)
  • 1-2 ч.л. солі за смаком
  • 1 ч.л. цукру

Рецепт:

  1. Хрін вимити і очистити від шкірки. Якщо використовуєте не свіжий хрін, його потрібно замочити на добу в холодній воді.
  2. Помідори вимити, розрізати навпіл і видалити місце, де прикріплювалась плодоніжка. Часник очистити.
  3. Банки для зберігання хріну з помідорами простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити в окремій каструлі (близько 8-10 хвилин).
  4. Пропустити помідори з хреном і часником через м'ясорубку, змішати в одній мисці і перемішати. Додати сіль, цукор за смаком і знову перемішати.
  5. Розкласти отриману масу по стерильних банках, закатати їх кришками і відправити в темне прохолодне місце для зберігання на зиму. Хрін з помідорами зберігається близько року.