Кетчуп зі сливами та яблуками

Кетчуп зі сливами та яблуками
3.7
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 1 кг слив
  • 1 кг яблук
  • 4 цибулі
  • 200 гр цукру
  • 50 мл оцту 9%
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. чорного молотого перцю
  • 0,5 ч.л. молотої гвоздики
  • 0,5 ч.л. молотої кориці
  • 1/3 ч.л. червоного молотого перцю

Рецепт приготування:

  1. Промийте помідори, сливи та яблука, витріть насухо і наріжте на великі шматки. Якщо користуєтеся свіжими яблуками, не забудьте видалити серцевину.
  2. Очистіть та наріжте цибулю великими шматками.
  3. Пропустіть помідори, сливи, яблука та цибулю через м'ясорубку і перелийте отриману суміш у каструлю, поставте на вогонь.
  4. Помішуючи, доведіть овочеве пюре до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь та варіть кетчуп близько 2 годин при слабкому кипінні, помішуючи його якомога частіше дерев'яною чи пластиковою ложкою.
  5. Зніміть каструлю з вогню, подрібніть її вміст блендером та просійте через сито (обов'язково). Поверніть соус у каструлю, додайте сіль, цукор, молоту корицю, перець та гвоздику, поставте на вогонь.
  6. Продовжуйте варити кетчуп близько 30-40 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  7. Простерилізуйте банки, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  8. Під час останнього етапу варіння влийте у кетчуп оцет та перемішайте. Одразу ж після цього зніміть каструлю з вогню.
  9. Наповніть банки кетчупом до самого верху, закрийте кришками та переверніть їх догори дном. Огорніть банки ковдрою і залиште до повного остигання.
  10. Кетчуп зі слив та яблук зберігайте разом із іншими заготівлями на зиму в прохолодному та захищеному від світла приміщенні.

Додаткові поради:

  • Якщо у вас немає м'ясорубки, ви можете замість цього нарізати всі інгредієнти на дрібніші шматочки та блендером або міксером подрібнити їх до однорідної маси.
  • Якщо ви не любите кислий смак, можете додати більше цукру або зменшити кількість слив.
  • Якщо бажаєте, щоб кетчуп був більш рідким, можете пропустити його через блендер ще раз, після того, як він пройшов через сито.