Рецепт варення з мандаринів на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг мандаринів
- 0,4-0,5 кг цукру
- 50 мл рому, віскі, лікеру або коньяку (але не вина)
- 10 гр ванільного цукру
- 2 зірочки бадіана
Рецепт приготування:
- Очистити мандарини від шкірки та видалити кісточки. Видалити білу плівку з кожної скибочки та порізати їх поперек на дві частини.
- Пересипати очищену та розрізану на шматочки м'якоть мандаринів в велику миску, посипати цукром та поставити на слабкий вогонь.
- Помішуючи, довести варення до кипіння та влити алкоголь, додати бадіан, ванільний цукор і ще раз перемішати. Готувати варення з мандаринів 7-8 хвилин при слабкому кипінні, як можна частіше помішуючи.
- Зняти миску з вогню та залишити на 2-3 години до повного охолодження.
- Повернути миску на вогонь та довести варення до кипіння. Проварити мандаринове варення протягом 7 хвилин та зняти з плити. Залишити до повного охолодження.
- Повторити попередній крок ще раз, потім розкласти по стерилізованих банках, закатати кришками (перед цим проварити їх в чистій воді протягом 10 хвилин).
- Зберігати варення з мандаринів разом з іншими заготовками на зиму в темному прохолодному місці (приблизно 1 рік).
- Подавати мандаринове варення можна як самостійний десерт до чаю або як прикрасу до млинців, оладок та інших десертів.
Це справді чудовий рецепт, який можна легко виконати вдома і отримати варення, яке буде краще за магазинне. Мандаринове варення можна спробувати на сніданок з тостами, додати до йогурту або використовувати як додаток до різноманітних десертів.
Ще один цікавий факт про мандаринове варення - воно містить велику кількість вітаміну С, який зберігається після обробки. Тому це не тільки смачний, але і корисний десерт, який може бути додатковим джерелом вітамінів для вашого організму.