Вишневий торт

Вишневий торт
4.7
(7)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Коржі для вишневого торта:

  • 220 г борошна
  • 200 г сметани 20%
  • 2 яйця
  • 170-180 г згущеного молока (0,5 банки)
  • 100 г цукру
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. гашеної соди (з оцтом)

Крем для торта з вишнею:

  • 250 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • 170-180 г згущеного молока (0,5 банки)
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. цукру з гіркою
  • 1 ст.л. борошна

Начинка для торта:

  • 300 г вишні
  • 50 мл коньяку або лікеру

Глазур для вишневого торта:

  • 6 ст.л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Яйця заздалегідь вийміть з холодильника і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Просійте борошно через сито разом з какао-порошком в одну миску і перемішайте.
  2. Перед нагріванням духовки до 180 °С, підготуйте форму: покрийте її пекарським папером або змастить вершковим маслом і посипте борошном. Вбийте яйця в миску і збийте міксером до пишності.
  3. Не перестаючи збивати, поступово додавайте тонким струмочком цукор і змішувайте протягом 5-7 хвилин до утворення білої кремової маси. Під час збивання крему міксером, додайте по ложці половину сметани.
  4. Поступово додавайте до яєчного крему суміш борошна. Потім, збиваючи тісто міксером на низькій швидкості, додайте залишок сметани і влийте згущене молоко. Згашену соду з оцтом або лимонним соком додайте до тіста і швидко перемішайте.
  5. Відразу перелийте тісто в форму і поставте у нагріту духовку. Пекіть бісквіт для вишневого торта приблизно 20-30 хвилин. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште на півгодини.
  6. Обережно витягніть пиріг з форми, зніміть папір і перекладіть бісквіт на решітку, залиште його принаймні на 3-4 години. У цей час приготуйте крем для торта.
  7. З'єднайте яйце з цукром і борошном в мисці і збийте віночком або виделкою до повної однорідності. Влийте молоко в каструлю і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть його до кипіння і тонким струмом влийте в яєчну суміш, швидко і безперервно перемішуючи її віночком.
  8. Поверніть крем в каструлю, поставте на слабкий вогонь і проваріть на невеликому вогні після закипання, часто помішуючи, до легкого загусання. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
  9. Наріжте вершкове масло на шматочки і залиште його принаймні на півгодини при кімнатній температурі.
  10. Промийте вишню, видаліть кісточки і покладіть її в сито, щоб стекав сік і надлишкова рідина (сік відлийте в окремий контейнер і змішайте його з алкоголем).
  11. Збийте вершкове масло на високій швидкості до пишності. Поступово додавайте охолоджений заварний крем ложкою, продовжуючи збивати масло міксером після кожної ложки для досягнення однорідності.
  12. В кінці збивання крему тонким струмом додайте половину банки згущеного молока, продовжуючи перемішувати до пишності.
  13. Розріжте корж вздовж на три частини, а нерівний шматок поріжте на невеликі кубики.
  14. Рівномірно пропитайте два коржі сумішшю вишневого соку і алкоголю.
  15. Покладіть нижній корж на дно форми або на плоску тарілку, намажте його половиною крему і викладіть більшу частину вишні.
  16. В окремій мисці змішайте порізаний на кубики корж, решту крему і вишню. Накрийте нижній корж з вишнею і кремом іншим коржем, викладіть вміст миски на нього і поставте в холодильник.
  17. Приготуйте шоколадну глазур для торта: змішайте цукор з какао-порошком у каструлі, додайте гаряче розтоплене масло і гаряче молоко, поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, розчиніть цукор повністю і зніміть з вогню.
  18. Залийте торт охолодженою глазур'ю і залиште його на ніч у холодильнику, щоб добре пропитався. При подачі наріжте торт на порційні шматочки. Смачного чаювання!