Вишневий торт
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Коржі для вишневого торта:
- 220 г борошна
- 200 г сметани 20%
- 2 яйця
- 170-180 г згущеного молока (0,5 банки)
- 100 г цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1 ч.л. гашеної соди (з оцтом)
Крем для торта з вишнею:
- 250 мл молока
- 200 г вершкового масла
- 170-180 г згущеного молока (0,5 банки)
- 1 яйце
- 3 ст.л. цукру з гіркою
- 1 ст.л. борошна
Начинка для торта:
- 300 г вишні
- 50 мл коньяку або лікеру
Глазур для вишневого торта:
- 6 ст.л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 2 ст.л. какао-порошку
Рецепт приготування:
- Яйця заздалегідь вийміть з холодильника і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Просійте борошно через сито разом з какао-порошком в одну миску і перемішайте.
- Перед нагріванням духовки до 180 °С, підготуйте форму: покрийте її пекарським папером або змастить вершковим маслом і посипте борошном. Вбийте яйця в миску і збийте міксером до пишності.
- Не перестаючи збивати, поступово додавайте тонким струмочком цукор і змішувайте протягом 5-7 хвилин до утворення білої кремової маси. Під час збивання крему міксером, додайте по ложці половину сметани.
- Поступово додавайте до яєчного крему суміш борошна. Потім, збиваючи тісто міксером на низькій швидкості, додайте залишок сметани і влийте згущене молоко. Згашену соду з оцтом або лимонним соком додайте до тіста і швидко перемішайте.
- Відразу перелийте тісто в форму і поставте у нагріту духовку. Пекіть бісквіт для вишневого торта приблизно 20-30 хвилин. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште на півгодини.
- Обережно витягніть пиріг з форми, зніміть папір і перекладіть бісквіт на решітку, залиште його принаймні на 3-4 години. У цей час приготуйте крем для торта.
- З'єднайте яйце з цукром і борошном в мисці і збийте віночком або виделкою до повної однорідності. Влийте молоко в каструлю і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть його до кипіння і тонким струмом влийте в яєчну суміш, швидко і безперервно перемішуючи її віночком.
- Поверніть крем в каструлю, поставте на слабкий вогонь і проваріть на невеликому вогні після закипання, часто помішуючи, до легкого загусання. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
- Наріжте вершкове масло на шматочки і залиште його принаймні на півгодини при кімнатній температурі.
- Промийте вишню, видаліть кісточки і покладіть її в сито, щоб стекав сік і надлишкова рідина (сік відлийте в окремий контейнер і змішайте його з алкоголем).
- Збийте вершкове масло на високій швидкості до пишності. Поступово додавайте охолоджений заварний крем ложкою, продовжуючи збивати масло міксером після кожної ложки для досягнення однорідності.
- В кінці збивання крему тонким струмом додайте половину банки згущеного молока, продовжуючи перемішувати до пишності.
- Розріжте корж вздовж на три частини, а нерівний шматок поріжте на невеликі кубики.
- Рівномірно пропитайте два коржі сумішшю вишневого соку і алкоголю.
- Покладіть нижній корж на дно форми або на плоску тарілку, намажте його половиною крему і викладіть більшу частину вишні.
- В окремій мисці змішайте порізаний на кубики корж, решту крему і вишню. Накрийте нижній корж з вишнею і кремом іншим коржем, викладіть вміст миски на нього і поставте в холодильник.
- Приготуйте шоколадну глазур для торта: змішайте цукор з какао-порошком у каструлі, додайте гаряче розтоплене масло і гаряче молоко, поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, розчиніть цукор повністю і зніміть з вогню.
- Залийте торт охолодженою глазур'ю і залиште його на ніч у холодильнику, щоб добре пропитався. При подачі наріжте торт на порційні шматочки. Смачного чаювання!