Пиріг з млинців

Пиріг з млинців
4.5
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

  • 300 мл молока
  • 5 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. солі

Начинка для млинців:

  • 0,5 кг творогу
  • 1 яйце
  • жменю родзинок (за бажанням)
  • 2-3 ст.л. цукру
  • Заливка для пирога з млинців:
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків або сметана 15%
  • 2 ст.л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати млинці для пирога. Яйце вбити в миску, додати сіль, цукор і збити виделкою. Потім влити половину теплого молока і знову збити. Підмішати до яєчної суміші борошно і вимішати тісто до однорідності.
  2. Збиваючи тісто для млинців виделкою, влити тонкою цівкою молоко, що залишилося. Влити в тісто рослинну олію і розмішати. Сковороду змастити 1ч.л. олії та поставити на вогонь.
  3. На розпечену сковорідку влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по всій поверхні. Просмажити млинець з обох боків до рум'яності (1-2 хвилини на кожен бік) і перекласти на тарілку. Більше сковороду змащувати олією не потрібно.
  4. Таким чином спекти млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на тарілку. Ізюм залити гарячою водою на 15 хвилин, дати йому розбухнути. Духовку розігріти до 180С. Приготувати творожну начинку для пирога з млинців.
  5. Творог за бажанням протерти через сито. Потім додати до нього яйце, цукор і ретельно розтерти виделкою. У невеликій мисці з'єднати яйця з цукром для заливки і збити виделкою. Влити вершки або сметану, ще раз збити.
  6. На кожен млинець викласти смужку творожної начинки і згорнути все в рулет. Форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти у форму млинці з творогом по спіралі так, щоб між ними не було вільного простору. Залити вміст форми заливкою і відправити в розігріту духовку.
  7. Випікати пиріг із млинців із творогом приблизно півгодини за вказаної температури. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати готовий млинцевий пиріг порційними шматочками і перекласти на тарілки. Подавати десерт можна і в теплому, і в холодному вигляді. Приємного чаювання!

Цей пиріг із млинців та творогом - ідеальний варіант для сімейних обідів або святкового чаю. Ви будете приємно здивовані, наскільки просто його готувати і смачний вийде кожен шматочок!