Ідеальний рецепт млинцевого торта із заварним кремом

Ідеальний рецепт млинцевого торта із заварним кремом
4.8
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Млинці для торта із заварним кремом:

  • 0,5 л молока
  • 300 гр борошна
  • 120 мл чистої води
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 60 гр вершкового масла
  • пів-ч.л. солі
  • пів-ч.л. соди

Заварний крем для млинцевого торта:

  • 0,5 л молока
  • 200 гр цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування млинців для торта із заварним кремом. Яйця вбити в миску і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати, всипати сіль, цукор і змішувати до їхнього повного розчинення.
  2. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою половину води і чверть молока. Потім просіяти через сито борошно з содою і вимішати тісто до однорідності. Збиваючи густе тісто міксером, влити воду, що залишилася, і молоко.
  3. Половину вершкового масла розтопити й остудити. Влити розтоплене масло і ретельно розмішати. Сковороду змастити 1 ч. л. олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку влити половину ополоника млинцевого тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
  4. Випікати млинець з обох боків до готовності близько 1-2 хвилин. Перекласти готовий млинець на тарілку. Таким чином спекти млинці з тіста, що залишилося. Кожен млинець змащувати шматочком вершкового масла.
  5. Поки млинці остигають, приготувати заварний крем для млинцевого торта. Яйце вбити в невелику миску і злегка збити виделкою. Всипати трохи цукру (близько 1/4 частини), просіяне через сито борошно і збити до однорідності. Влити половину молока і знову збити.
  6. У каструлю влити половину молока і більшу частину цукру (3/4), поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння й одразу зменшити вогонь. Влити в кипляче молоко, помішуючи, тонкою цівкою яєчну суміш.
  7. Готувати заварний крем на невеликому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи, до легкого загустіння. Зняти каструлю з вогню, додати ванільний цукор і ретельно розмішати. Залишити крем для млинцевого торта остигати.
  8. Коли всі інгредієнти охолонуть, скласти млинцевий торт із заварним кремом на тарілку. Покласти на велику плоску тарілку млинець, змастити його заварним кремом. Накрити млинцем, змастити кремом. І так скласти всі млинці з кремом, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  9. Млинцевий торт із заварним кремом має настоятися перед подачею в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти торт із холодильника, прикрасити його на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!