Ідеальний рецепт млинцевого торта із заварним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Млинці для торта із заварним кремом:
- 0,5 л молока
- 300 гр борошна
- 120 мл чистої води
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 60 гр вершкового масла
- пів-ч.л. солі
- пів-ч.л. соди
Заварний крем для млинцевого торта:
- 0,5 л молока
- 200 гр цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування млинців для торта із заварним кремом. Яйця вбити в миску і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати, всипати сіль, цукор і змішувати до їхнього повного розчинення.
- Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою половину води і чверть молока. Потім просіяти через сито борошно з содою і вимішати тісто до однорідності. Збиваючи густе тісто міксером, влити воду, що залишилася, і молоко.
- Половину вершкового масла розтопити й остудити. Влити розтоплене масло і ретельно розмішати. Сковороду змастити 1 ч. л. олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку влити половину ополоника млинцевого тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Випікати млинець з обох боків до готовності близько 1-2 хвилин. Перекласти готовий млинець на тарілку. Таким чином спекти млинці з тіста, що залишилося. Кожен млинець змащувати шматочком вершкового масла.
- Поки млинці остигають, приготувати заварний крем для млинцевого торта. Яйце вбити в невелику миску і злегка збити виделкою. Всипати трохи цукру (близько 1/4 частини), просіяне через сито борошно і збити до однорідності. Влити половину молока і знову збити.
- У каструлю влити половину молока і більшу частину цукру (3/4), поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння й одразу зменшити вогонь. Влити в кипляче молоко, помішуючи, тонкою цівкою яєчну суміш.
- Готувати заварний крем на невеликому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи, до легкого загустіння. Зняти каструлю з вогню, додати ванільний цукор і ретельно розмішати. Залишити крем для млинцевого торта остигати.
- Коли всі інгредієнти охолонуть, скласти млинцевий торт із заварним кремом на тарілку. Покласти на велику плоску тарілку млинець, змастити його заварним кремом. Накрити млинцем, змастити кремом. І так скласти всі млинці з кремом, поки не закінчаться всі інгредієнти.
- Млинцевий торт із заварним кремом має настоятися перед подачею в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти торт із холодильника, прикрасити його на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!