Млинцевий торт зі згущеним молоком

Млинцевий торт зі згущеним молоком
4.5
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

  • 350-400 мл молока
  • 150-200 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • пів ч.л. солі

Крем для млинцевого торта:

  • 250 гр вареного згущеного молока
  • 250 гр сметани 20-30%
  • 2-3 ст.л. цукру
  • + горіхи/фрукти/ягоди для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати сіль, цукор, ванільний цукор і збити виделкою або вінчиком до однорідності. Потім влити тепле молоко і знову збити. Просіяти борошно і вимішати тісто до однорідності. Помішуючи тісто ложкою, влити в нього воду.
  2. Влити в тісто для млинців рослинну олію і розмішати. Сковороду змастити пів-ч.л. рослинної олії і поставити на вогонь. На розпечену сковорідку влити приблизно половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по поверхні.
  3. Смажити млинець до рум'яності з обох боків (1-2 хвилини на кожен бік). Перекласти готовий млинець на тарілку і залишити остигати. Тим часом просмажити млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на перший млинець.
  4. Приготувати начинку для млинцевого торта зі згущеним молоком. Сметану з'єднати з цукром і розтерти виделкою. Залишити сметанний крем на прау хвилин і знову розмішати до розчинення цукру.
  5. Скласти торт із млинців таким чином: остиглий млинець покласти на тарілку, змастити його вареним згущеним молоком. Накрити другим млинцем і змастити його сметанним кремом. Накрити третім млинцем, змастити вареним згущеним молоком.
  6. Таким чином скласти стопкою всі млинці, змащуючи по черзі їх сметаною з цукром і згущеним молоком. Поверхню і боки можна змастити сумішшю сметанного крему і згущеного молока, що залишилися.
  7. Млинцевий торт зі згущеним молоком має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Горіхи почистити, порізати невеликими шматочками й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Фрукти і ягоди перебрати, промити і порізати невеликими шматочками.
  8. Вийняти десерт із холодильника, посипати його горіхами/фруктами/ягодами і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Не соромтеся експериментувати зі своїми улюбленими інгредієнтами та спеціями, додавати різноманітні начинки та прикраси. Можливості творчості при приготуванні млинцевого торта безмежні. Він може стати вашим особистим шедевром кулінарії, який залишить незабутнє враження на ваших гостей і близьких.