Торт зі згущеним молоком без випічки

Торт зі згущеним молоком без випічки
4.3
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г пісочного печива
  • банка згущеного молока (приблизно 350 г)
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г горіхів (грецькі або будь-які інші)
  • 100 г чорносливу
  • 100 мл вершків (30-35% жирності)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 50 г родзинок
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1-2 ст.л. лікеру Амаретто (можна замінити іншим алкоголем на ваш смак)

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь (за 20-30 хвилин) вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте його на невеликі шматочки і залиште при кімнатній температурі.
  2. Залийте чорнослив гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Також залийте окремо гарячою водою родзинки і залиште на 10-15 хвилин. Злийте воду, просушіть сухофрукти на рушнику і наріжте чорнослив на дрібні шматочки.
  3. Очистіть горіхи від шкаралупи і наріжте їх якомога дрібніше ножем. Подрібніть пісочне печиво за допомогою блендера або кухонного комбайна до стану дрібної крихти.
  4. У одній мисці змішайте печиво, горіхи, сухофрукти, какао-порошок і цукрову пудру. Додайте до сухої суміші згущене молоко і добре перемішайте.
  5. Додайте лікер, м'яке розтоплене вершкове масло і змішайте до отримання густої шоколадної маси. Вкладіть у іншу миску або салатник харчову плівку, щільно утрамбуйте зверху отримане "тісто", вирівняйте поверхню і накрийте "тісто" краями плівки.
  6. Покладіть зверху вагу 1,5-2 кг і покладіть в холодильник на ніч. Після вказаного часу приготуйте шоколадну глазур для торту без випічки: дрібно наріжте шоколад, змішайте з вершками і нагрійте на водяній бані, постійно помішуючи, до повної однорідності.
  7. Вийміть миску з холодильника, викладіть торт на тарілку і покрийте глазур'ю. Залиште торт ще на півгодини в холодильнику або при кімнатній температурі, щоб шоколад трохи затвердів. Потім можна порізати торт порційними шматочками зі сгущеною молоком і подавати.

Ще цікавий факт:

Згущене молоко є популярним інгредієнтом в українській кухні. Воно використовується для приготування різних солодких десертів, включаючи торти, пироги та млинці. Свіже згущене молоко має ніжний смак і поживні властивості, які роблять його улюбленим додатком до багатьох страв.