Торт "Черепаха" на сковороді

Торт "Черепаха" на сковороді
4.1
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта "Черепаха":

  • 0,5 кг борошна
  • 350 г згущеного молока
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)

Крем для торта "Черепаха":

  • 750 мл молока
  • 300 г цукру
  • 3 яйця
  • 250 г вершкового масла
  • 4 ст.л. борошна
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Спочатку приготуйте заварний крем для торта: влийте 650 мл молока в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. У окремій мисці розбийте яйця, додайте приблизно 50-100 мл молока і додайте борошно. Змішуйте виделкою або віночком до однорідності.
  2. Постійно помішуючи, доведіть молоко з цукром до кипіння і тонким струмочком влийте його у миску з яєчним тістом, швидко змішуючи віночком.
  3. Перелийте все назад до каструлі і поставте її на середній вогонь. Проваріть заварний крем при слабкому кипінні до легкого загусання (приблизно 1-2 хвилини). Додайте ванілін, перемішайте, зніміть з вогню і накрийте кришкою.
  4. Залиште каструлю під кришкою до повного охолодження крему, а потім поставте крем в холодильник принаймні на півгодини. Вийміть з холодильника масло для крему, наріжте на шматочки і залиште на півгодини-годину при кімнатній температурі.
  5. Тим часом приготуйте коржі для торта: змішайте сирі яйця зі згущеним молоком та збийте віночком до однорідності. Згасіть соду оцтом, додайте до яєчної маси і розмішайте. Поступово додаваючи все борошно, замісіть круте тісто.
  6. Розділіть тісто на рівні шматочки, кожен розкатайте в круглий корж діаметром близько 7 см і проколіть виделкою в кількох місцях.
  7. Розігрійте суху сковороду, покладіть декілька кружечків тіста. Випікайте коржі на сильному або середньому вогні до легкого золотистого кольору з обох боків, після чого  перекладіть коржі на тарілку.
  8. Збийте розм'якшене масло міксером на високій швидкості. Без перерви влийте по одній ложці охолодженого заварного крему та перемішуйте після кожного разу до однорідної консистенції.
  9. Покладіть шар коржів по колу на широку плоску тарілку, намажте їх кремом. Покладіть ще один шар коржів (меншого діаметру, ніж нижній шар), покрийте кремом і таким чином складіть весь торт.
  10. Покрийте бока та верх торта залишком крему, прикрасьте на свій смак (наприклад, розтопленою шоколадом або глазур'ю та тертим шоколадом) і поставте в холодильник на ніч для пропитки.
  11. Подайте на стіл нарізаний торт "Черепаха". Приємного чаювання!

Інші цікаві факти про торти:

  • Перший відомий рецепт торту датується 2000 роками до н.е.
  • Найдорожчий торт у світі був прикрашений діамантами і коштував понад 30 мільйонів доларів.
  • У середньовіччі торти використовувалися як символи статусу та багатства.
  • Найвищий торт у світі мав понад 100 метрів у висоту і був приготовлений у Малайзії.
  • В деяких культурах торти є невід'ємною частиною святкових та традиційних подій.
  • Серед найдивніших смаків тортів є торт з олією з риб'ячого жиру та торт з овочами.

Нехай ваші кулінарні пригоди завжди будуть смачними та незабутніми!