Шоколадна глазур для торта
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г темного шоколаду (50-70% какао)
- 200 мл 30% сметани
- 1 ст. л. желатину
Рецепт приготування:
- Розчиніть желатин в холодній сметані та залиште протягом 15 хвилин. Тим часом дрібно покришіть темний шоколад і відкладіть його в бік.
- Поставте посудину зі сметаною та желатином на водяну баню та за допомогою помішування розчиніть желатин повністю. Не доводьте суміш до кипіння, оскільки желатин може втратити свої властивості.
- Додайте подрібнений шоколад до желатинової суміші та продовжуйте нагрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Зніміть посудину з водяної бані і одразу прикрасьте глазур'ю торт, пиріг, пиріжки або десерт.
- Покладіть виріб з глазур'ю в холодильник принаймні на 2 години (ще краще - на ніч). Після затвердіння шоколадної глазурі можна нарізати торт або пиріг на порційні шматочки та подавати на стіл.
Шоколадна глазур додасть вашим стравам неперевершений смак і зробить їх справжніми шедеврами кондитерського мистецтва. Експериментуйте з декором та насолоджуйтесь!