Шоколадна глазур для торта

Шоколадна глазур для торта
4.1
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г темного шоколаду (50-70% какао)
  • 200 мл 30% сметани
  • 1 ст. л. желатину

Рецепт приготування:

  1. Розчиніть желатин в холодній сметані та залиште протягом 15 хвилин. Тим часом дрібно покришіть темний шоколад і відкладіть його в бік.
  2. Поставте посудину зі сметаною та желатином на водяну баню та за допомогою помішування розчиніть желатин повністю. Не доводьте суміш до кипіння, оскільки желатин може втратити свої властивості.
  3. Додайте подрібнений шоколад до желатинової суміші та продовжуйте нагрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Зніміть посудину з водяної бані і одразу прикрасьте глазур'ю торт, пиріг, пиріжки або десерт.
  4. Покладіть виріб з глазур'ю в холодильник принаймні на 2 години (ще краще - на ніч). Після затвердіння шоколадної глазурі можна нарізати торт або пиріг на порційні шматочки та подавати на стіл.

Шоколадна глазур додасть вашим стравам неперевершений смак і зробить їх справжніми шедеврами кондитерського мистецтва. Експериментуйте з декором та насолоджуйтесь!