Рецепт торта "Бананова екстаза" - насолоджуйтеся неперевершеним смаком
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта з бананом і шоколадом:
- 4 яйця
- 170 гр цукру
- 75 гр борошна
- 75 гр крохмалю
- 1 ч.л. тертої цедри лимона (за бажанням)
- пів ч.л. соди
Начинка для торта з бананом і шоколадом:
- 600 мл вершків 30-35%
- 3-4 банани (бажано тонких)
- 30 гр цукру
- 1 ст.л. цукрової пудри
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. желатину з гіркою
- + 150 гр чорного шоколаду (можна замінити темним молочним)
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Жовтки з'єднати в мисці й залишити в кімнатній температурі на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із борошном і содою.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла або застелити пергаментним папером. Жовтки збити міксером із цукром до утворення пишної кремової маси (близько 5 хвилин).
- Не перестаючи збивати, всипати ванільний цукор і змішувати ще кілька секунд. Білки з'єднати в окремій мисці та збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. Підмішати білкову піну до жовткової, потім підмішати суху суміш. Викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духовку.
- Випікати бісквіт для торта з бананом і шоколадом приблизно 30-40 хвилин. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, обережно вийняти бісквіт із форми на решітку і залишити до повного охолодження.
- Тим часом приготувати начинку для торта. Желатин залити приблизно 2-3 ст.л. холодної води і залишити на 10 хвилин. Поставити ємність із желатиновою рідиною на водяну баню. Нагрівати желатин, помішуючи, до повного розчинення.
- Зняти ємність із водяної бані та залишити остигати. Очистити один банан від шкірки, порізати на шматочки і скласти в невелику миску, розім'яти виделкою. Додати до банана цукор і ще раз ретельно розім'яти виделкою.
- Близько 50 гр темного шоколаду натерти на тертці. Охолоджені вершки (0,5 л) збити міксером до стійкої піни, підмішати цукрову пудру. З'єднати банан із шоколадом і збитими вершками, обережно перемішати.
- Розмішуючи вершковий крем вінчиком або міксером на низькій швидкості, влити желатинову рідину і змішувати до однорідного стану. Решту 100 гр шоколаду поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню.
- Щойно шоколад повністю розплавиться, зняти його з водяної бані. Два-три банани, що залишилися, очистити від шкірки і розрізати впоперек на 2 рівні частини. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на дві половини.
- На дно роз'ємної форми покласти нижній корж. Кожну половинку банана вмочити з усіх боків у розтоплений шоколад і викласти на бісквіт. Таким чином вмочити решту бананів у шоколад і викласти на бісквіт у формі кола.
- Покрити бісквіт із глазурованими бананами вершковим кремом із бананами та шоколадом, накрити коржем. Змастити поверхню торта кремом, що залишився, і відправити в холодильник.
- Торт із бананами і шоколадом має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти страву з холодильника, змастити боки кремом, прикрасити її на свій смак. Нарізати торт порційними шматочками і подавати до столу, десерт із бананом і шоколадом ідеально пасує до свіжозвареної кави. Смачного!
У бананах міститься велика кількість калію, який корисний для здоров'я серця і нервової системи. Шоколад, своєю чергою, може підняти настрій і збільшити вироблення ендорфінів - гормонів щастя. Таким чином, цей торт є не лише дуже смачним, а й корисним для вашого організму. Він стане чудовим вибором для будь-якого святкового заходу або домашнього солодкого задоволення.