Рецепт торта "Бананова екстаза" - насолоджуйтеся неперевершеним смаком

Рецепт торта "Бананова екстаза" - насолоджуйтеся неперевершеним смаком
3.9
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта з бананом і шоколадом:

  • 4 яйця
  • 170 гр цукру
  • 75 гр борошна
  • 75 гр крохмалю
  • 1 ч.л. тертої цедри лимона (за бажанням)
  • пів ч.л. соди

Начинка для торта з бананом і шоколадом:

  • 600 мл вершків 30-35%
  • 3-4 банани (бажано тонких)
  • 30 гр цукру
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. желатину з гіркою
  • + 150 гр чорного шоколаду (можна замінити темним молочним)

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Жовтки з'єднати в мисці й залишити в кімнатній температурі на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із борошном і содою.
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла або застелити пергаментним папером. Жовтки збити міксером із цукром до утворення пишної кремової маси (близько 5 хвилин).
  3. Не перестаючи збивати, всипати ванільний цукор і змішувати ще кілька секунд. Білки з'єднати в окремій мисці та збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. Підмішати білкову піну до жовткової, потім підмішати суху суміш. Викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духовку.
  4. Випікати бісквіт для торта з бананом і шоколадом приблизно 30-40 хвилин. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, обережно вийняти бісквіт із форми на решітку і залишити до повного охолодження.
  5. Тим часом приготувати начинку для торта. Желатин залити приблизно 2-3 ст.л. холодної води і залишити на 10 хвилин. Поставити ємність із желатиновою рідиною на водяну баню. Нагрівати желатин, помішуючи, до повного розчинення.
  6. Зняти ємність із водяної бані та залишити остигати. Очистити один банан від шкірки, порізати на шматочки і скласти в невелику миску, розім'яти виделкою. Додати до банана цукор і ще раз ретельно розім'яти виделкою.
  7. Близько 50 гр темного шоколаду натерти на тертці. Охолоджені вершки (0,5 л) збити міксером до стійкої піни, підмішати цукрову пудру. З'єднати банан із шоколадом і збитими вершками, обережно перемішати.
  8. Розмішуючи вершковий крем вінчиком або міксером на низькій швидкості, влити желатинову рідину і змішувати до однорідного стану. Решту 100 гр шоколаду поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню.
  9. Щойно шоколад повністю розплавиться, зняти його з водяної бані. Два-три банани, що залишилися, очистити від шкірки і розрізати впоперек на 2 рівні частини. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на дві половини.
  10. На дно роз'ємної форми покласти нижній корж. Кожну половинку банана вмочити з усіх боків у розтоплений шоколад і викласти на бісквіт. Таким чином вмочити решту бананів у шоколад і викласти на бісквіт у формі кола.
  11. Покрити бісквіт із глазурованими бананами вершковим кремом із бананами та шоколадом, накрити коржем. Змастити поверхню торта кремом, що залишився, і відправити в холодильник.
  12. Торт із бананами і шоколадом має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти страву з холодильника, змастити боки кремом, прикрасити її на свій смак. Нарізати торт порційними шматочками і подавати до столу, десерт із бананом і шоколадом ідеально пасує до свіжозвареної кави. Смачного!

У бананах міститься велика кількість калію, який корисний для здоров'я серця і нервової системи. Шоколад, своєю чергою, може підняти настрій і збільшити вироблення ендорфінів - гормонів щастя. Таким чином, цей торт є не лише дуже смачним, а й корисним для вашого організму. Він стане чудовим вибором для будь-якого святкового заходу або домашнього солодкого задоволення.