Простий творожний торт
Кухня
Інгредієнти:
Творожне тісто для торта:
- 450 гр борошна
- 250-300 гр творогу
- 200 гр цукру
- 1 велике яйце
- 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
Заварний крем для простого творожного торта:
- 850-900 мл молока
- 350 гр цукру
- 4 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 1 невеликий лимон (цедра)
- 4 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
- + волоські горіхи, какао-порошок для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Творог за бажанням можна протерти через сито. Потім вбити до нього яйце, додати цукор і ретельно розтовкти картоплем'ялкою (можна збити міксером). Соду погасити кількома краплями оцту і вмішати в творожну масу.
- Залишити творожну масу на півгодини в кімнатній температурі. Потім підмішати борошно і вимісити м'яке тісто. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник. Творожне тісто для торта має вилежатися в холодильнику не менше 2-3 годин, краще - 6-8.
- Через зазначений час вийняти його з холодильника і розділити на 6 рівних частин, скачати з них кульки. Перекласти 5 кульок назад у миску і відправити в холодильник. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або присипати борошном.
- Кульку тіста розкачати в тонкий круглий корж близько 5 мм завтовшки. Перекласти його на деко, попроколювати в кількох місцях виделкою і відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати творожний корж для торта близько 5-7 хвилин до рум'яності. Тим часом вийняти другу кульку тіста з холодильника і розкачати її в круглий пласт. Вийняти деко, перекласти корж на решітку і залишити вистигати.
- На деко покласти розкачану другу частину тіста і відправити випікатися. Розкачати наступний корж, а в першого підрівняти ножем краї (просто докласти до нього круглу форму або тарілку відповідного розміру й обрізати зайве).
- Таким чином спекти всі 6 коржів для простого творожного торта. Скласти всі коржі стопкою і залишити остигати. Тим часом приготувати заварний крем для творожного торта.
- Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Яйця вбити в миску, додати половину цукру і збити виделкою до однорідності. Потім підмішати до яєчної суміші борошно. Коли молоко стане гарячим, всипати до нього цукор, що залишився, і розмішати.
- Щойно молоко закипить, зменшити вогонь і влити в нього, помішуючи, яєчну суміш. Проварити заварний крем до легкого загустіння протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Готовий крем має бути за густотою як сметана середньої жирності.
- Зняти каструлю з вогню і залишити остигати на 10-15 хвилин. При цьому якомога частіше помішувати крем, щоб він не покрився плівкою зверху. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. Додати в теплий крем масло і помішувати до його повного розчинення.
- Лимон ретельно вимити і зняти з нього тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці. Підмішати цедру до крему і збити його міксером протягом 2-3 хвилин до пишності. Горіхи очистити, обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату та подрібнити (просто пройтися по них качалкою).
- Покласти творожний корж для торта на тарілку, змастити його кремом. Накрити другим коржем і змастити кремом. Таким чином скласти весь торт, змастити його поверхню і боки кремом, що залишився. Кожен шар можна посипати подрібненими горіхами.
- Поверхню торта прикрасити волоськими горіхами, подрібненими обрізками від коржів і відправити в холодильник. Простий творожний торт має настоятися в холодильнику не менше 4 годин.
- Через зазначений час можна виймати домашній торт із холодильника, прикрасити дрібкою какао-порошку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!
Цей торт із творогом стане справжньою насолодою для вашої родини та гостей. Спробуйте прикрасити його горіхами та какао-порошком для ефектнішого вигляду. Ви будете приємно здивовані, наскільки просто його приготувати і наскільки смачним він вийде. Приємного апетиту!