Простий творожний торт

Простий творожний торт
3.8
(10)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Творожне тісто для торта:

  • 450 гр борошна
  • 250-300 гр творогу
  • 200 гр цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)

Заварний крем для простого творожного торта:

  • 850-900 мл молока
  • 350 гр цукру
  • 4 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 невеликий лимон (цедра)
  • 4 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • + волоські горіхи, какао-порошок для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Творог за бажанням можна протерти через сито. Потім вбити до нього яйце, додати цукор і ретельно розтовкти картоплем'ялкою (можна збити міксером). Соду погасити кількома краплями оцту і вмішати в творожну масу.
  2. Залишити творожну масу на півгодини в кімнатній температурі. Потім підмішати борошно і вимісити м'яке тісто. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник. Творожне тісто для торта має вилежатися в холодильнику не менше 2-3 годин, краще - 6-8.
  3. Через зазначений час вийняти його з холодильника і розділити на 6 рівних частин, скачати з них кульки. Перекласти 5 кульок назад у миску і відправити в холодильник. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або присипати борошном.
  4. Кульку тіста розкачати в тонкий круглий корж близько 5 мм завтовшки. Перекласти його на деко, попроколювати в кількох місцях виделкою і відправити деко в розігріту духовку.
  5. Випікати творожний корж для торта близько 5-7 хвилин до рум'яності. Тим часом вийняти другу кульку тіста з холодильника і розкачати її в круглий пласт. Вийняти деко, перекласти корж на решітку і залишити вистигати.
  6. На деко покласти розкачану другу частину тіста і відправити випікатися. Розкачати наступний корж, а в першого підрівняти ножем краї (просто докласти до нього круглу форму або тарілку відповідного розміру й обрізати зайве).
  7. Таким чином спекти всі 6 коржів для простого творожного торта. Скласти всі коржі стопкою і залишити остигати. Тим часом приготувати заварний крем для творожного торта.
  8. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Яйця вбити в миску, додати половину цукру і збити виделкою до однорідності. Потім підмішати до яєчної суміші борошно. Коли молоко стане гарячим, всипати до нього цукор, що залишився, і розмішати.
  9. Щойно молоко закипить, зменшити вогонь і влити в нього, помішуючи, яєчну суміш. Проварити заварний крем до легкого загустіння протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Готовий крем має бути за густотою як сметана середньої жирності.
  10. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати на 10-15 хвилин. При цьому якомога частіше помішувати крем, щоб він не покрився плівкою зверху. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. Додати в теплий крем масло і помішувати до його повного розчинення.
  11. Лимон ретельно вимити і зняти з нього тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці. Підмішати цедру до крему і збити його міксером протягом 2-3 хвилин до пишності. Горіхи очистити, обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату та подрібнити (просто пройтися по них качалкою).
  12. Покласти творожний корж для торта на тарілку, змастити його кремом. Накрити другим коржем і змастити кремом. Таким чином скласти весь торт, змастити його поверхню і боки кремом, що залишився. Кожен шар можна посипати подрібненими горіхами.
  13. Поверхню торта прикрасити волоськими горіхами, подрібненими обрізками від коржів і відправити в холодильник. Простий творожний торт має настоятися в холодильнику не менше 4 годин.
  14. Через зазначений час можна виймати домашній торт із холодильника, прикрасити дрібкою какао-порошку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Цей торт із творогом стане справжньою насолодою для вашої родини та гостей. Спробуйте прикрасити його горіхами та какао-порошком для ефектнішого вигляду. Ви будете приємно здивовані, наскільки просто його приготувати і наскільки смачним він вийде. Приємного апетиту!