Вино з чорноплідної горобини

Вино з чорноплідної горобини
4.1
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг чорноплідної горобини
  • 1,5-2 кг цукор (за смаком)
  • 1 л чистої води
  • 50 гр родзинок (за бажанням)

Рецепт приготування страви:

  1. Чорноплідну горобину очистити від гілочок, листя і перебрати (ягоди не мити, тому що на поверхні присутні природні дріжджі). Скласти ягоди в каструлю і ретельно придушити їх руками або картоплем'ялкою.
  2. Перекласти ягідну масу в скляний бутель (об'єм близько 10 л), додати 0,5-1 кг цукру (залежно від сорту вина, яке ви хочете отримати), родзинки і гарненько перемішати, закрити бутель кришкою. Залишити мезгу для домашнього вина з чорноплідних ягід на тиждень у темному, теплому місці (близько 25С).
  3. При цьому щодня необхідно помішувати вміст бутля, щоб не утворилася цвіль. Через зазначений час процідити мезгу через сито, сік повернути в бутель, макуху з'єднати з 1 кг цукру, теплою водою і розмішати.
  4. На бутель із соком надіти гумову рукавичку, попередньо проколовши її в одному пальці, і поставити ємність у темне тепле місце. Ємність (скляну або дерев'яну) з горобиновою макухою, цукром і водою закрити кришкою та залишити в теплому місці, захищеному від сонячних променів, на тиждень.
  5. Через тиждень процідити настій із макухи ягід, води і цукру через сито і з'єднати отриману рідину з горобиновим соком (попередньо зняти з його поверхні піну), розмішати. Одягти на бутель гумову рукавичку і залишити його в теплому місці, захищеному від сонячних променів.
  6. Через два дні зняти рукавичку, зняти з поверхні піну і процідити вино через марлю, складену в три шари так, щоб осад залишився на дні банки або в марлі. Перелити вино в скляний бутель і надіти рукавичку.
  7. Вино з чорноплідної горобини має бродити близько 2 тижнів (або поки повністю не залишиться осад на дні). При цьому кожні два дні необхідно проціджувати вино через марлю, складену в два-три шари.
  8. Розлити готове вино по скляних пляшках і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє вино з чорної горобини має настоятися щонайменше півроку перед подачею.

Варто пам'ятати, що виготовлення вина потребує терпіння та часу. Що довше ви будете його настоювати, то більш насиченим і вишуканим буде смак вашого домашнього вина. Варто поекспериментувати з кількістю цукру та додаванням інших фруктів, щоб створити свій унікальний смак. Завдяки цьому рецепту ви зможете насолодитися натуральним вином з неповторним ароматом і вишуканим смаком пряно-ягідної горобини. Насолоджуйтеся кожним ковтком і діліться цим неперевершеним напоєм із сім'єю та друзями, створюючи незабутні моменти.