Горобиновий компот: простий рецепт зі смаком здоров'я
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 1,7-1,8 кг червоної горобини
- 800 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Банку для консервації компоту на зиму попередньо простерилізувати на парі, в духовці або мікрохвильовці, кришку прокип'ятити протягом 5 хвилин. Червону горобину перебрати, очистити від сміття і гілочок, ретельно промити під струменем води.
- У каструлю влити чисту воду і поставити її на вогонь. Після закипання додати в каструлю чисті ягоди, цукор і розмішати. Проварити компот із горобини протягом 2-3 хвилин за слабкого кипіння.
- Перелити вміст каструлі в стерильну банку, закатати її кришкою і перевернути догори дном. Через 5-6 годин можна прибрати горобиновий компот у прохолодне темне місце (вжити його протягом 3-4 місяців, тому що через зазначений час у ягодах почне утворюватися синильна кислота).
Горобина, відома також як "червона перлина", має довгу історію використання в традиційній медицині. Вона відома своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями, а також здатністю знижувати артеріальний тиск і покращувати здоров'я серця. Крім того, горобиновий компот є чудовим джерелом антиоксидантів, які допомагають боротися зі стресом і захищають клітини організму від ушкоджень. Насолоджуйтеся цим витонченим напоєм і зберігайте своє здоров'я!