Рецепт виноградного соку
Кухня
Інгредієнти:
- виноград (залежить від бажаної кількості соку)
Рецепт приготування страви:
- Виноград промити, обсушити та відокремити ягоди від гілочок. Пропустити виноград через м'ясорубку або подрібнити його в блендері. Отриману масу віджати від соку за допомогою капрону або марлі, складеної в три шари.
- Банки для консервації виноградного соку на зиму простерилізувати на пару або в духовці, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Можна зберігати сік із винограду в холодильнику до 3 тижнів без стерилізації банок.
- Перелити сік у каструлю і поставити на вогонь. Не доводячи до закипання, нагріти його до температури 85С і одразу ж після цього розлити по стерильних банках по самий верх. Закатати банки кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.
- Можна остудити готовий сік і розлити по пляшках відповідного розміру, відправити в холодильник. У такому вигляді сік зберігається до 3 тижнів.
- Остиглий виноградний сік у банках можна відправити на зберігання в темне прохолодне місце до інших заготовок на зиму. Домашній сік із винограду зберігається до року в стерильних банках.
Виноградний сік - це смачний і корисний напій, яким можна насолоджуватися в будь-який час. Варіюйте сорти винограду, щоб отримати різні смакові відтінки соку. Він також може бути чудовим компонентом для коктейлів або освіжаючих десертів. Спробуйте цей рецепт власноруч і насолоджуйтеся свіжим виноградним соком просто з домашньої кухні!