Рецепт: Компот із черемхи

Кухня
Інгредієнти:
- 1,7-1,8 л чистої води
- 1 кг ягід черемхи
- 300 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Ягоди черемхи для компоту потрібно використовувати тільки стиглі. Очистити їх від гілочок, сміття, ретельно промити і скласти в каструлю з великою кількістю киплячої води.
- Через 2 хвилини відкинути вміст каструлі на друшляк і дати ягодам охолонути. Трилітрову банку простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришку прокип'ятити.
- Чисту воду з'єднати з цукром у каструлі й поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити протягом хвилини на невеликому вогні. Викласти проварені ягоди в банку і залити киплячим сиропом (під банку підкласти лезо ножа або виделку/ложку).
- Закатати банку з черемховим компотом кришкою і перевернути догори дном, залишити в такому положенні на 5-6 годин. Зберігати компот із черемхи в темному прохолодному місці та спожити протягом 3-4 місяців (тому що при подальшому зберіганні в кісточках ягід утворюється синильна кислота).
Черемха - це красиве дерево, що символізує весну та пробудження природи. Українці з давніх часів використовували ягоди черемхи для приготування лікувальних настоїв і компотів. Ця ягода містить багато вітамінів і антиоксидантів, які покращують імунітет і сприяють загальному благополуччю. Приготуйте смачний компот із черемхи та насолоджуйтеся неперевершеним смаком разом із користю для організму!