Смачний компот із кизилу

Смачний компот із кизилу
3.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8-9 л чистої води
  • 500-600 гр цукру
  • 250-300 гр кизилу
  • 1 паличка кориці
  • 1 ч.л. меленого мускатного горіха

Рецепт приготування страви:

  1. Кизил перебрати, промити і скласти в каструлю разом із цукром, корицею і мускатним горіхом. Влити в каструлю холодну воду і поставити її на вогонь. Після закипання зменшити вогонь так, щоб вода ледве кипіла.
  2. Готувати компот із кизилу приблизно 40 хвилин. Через півгодини після початку варіння вийняти з компоту паличку кориці. Банки для консервації компоту на зиму простерилізувати, кришки прокип'ятити.
  3. Процідити готовий компот через сито і розлити по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою або рушником і залишити на 5 годин до повного охолодження. Потім прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.
  4. Можна не консервувати кизиловий компот, а просто дати йому застигнути в каструлі, потім процідити через сито і розлити по пляшках. Охолодити готовий напій у холодильнику й подавати до столу охолодженим.

Кизил має велику кількість вітаміну С, який підтримує імунну систему і допомагає боротися зі звичайними застудними захворюваннями. Також, компот із кизилу чудово підходить для гарячих літніх днів, коли ви хочете охолодитися і насолодитися природним солодким смаком.