Запашний виноградний компот

Кухня
Інгредієнти:
- 5,5-5,6 л чистої води
- 1 кг винограду (будь-якого сорту)
- 0,5 кг цукру
Рецепт приготування страви:
- Виноград ретельно вимити і відокремити від гілочок. Дві трилітрові банки простерилізувати на парі, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин. Розкласти виноград по банках.
- Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання розлити воду по банках, прикрити їх кришками і залишити на 15 хвилин. Через зазначений час злити воду в каструлю (виноград залишити в банках).
- Додати в каструлю з водою цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і відразу ж після цього залити ним виноград. Закатати банки кришками і перевернути догори дном, укутати їх ковдрою.
- Залишити компот із винограду в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігається домашній виноградний компот близько 1-1,5 років.
Виноград - одна з найдавніших культурних рослин, яка була вирощена людьми вже понад 6 тисяч років тому. Цей смачний фрукт не лише використовується для створення компоту, а й стає основою для вина, соків та інших джерел задоволення для наших смакових рецепторів. До того ж, виноград містить велику кількість антиоксидантів, які корисні для здоров'я серця та імунної системи.