Вино Ізабелла: Секрети приготування власного ароматного напою
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг винограду сорту Ізабелла
- близько 400 гр цукру (від 100 до 200 гр на кожен літр виноградного соку)
Рецепт приготування страви:
- Виноград перебрати й обтерти сухою ганчіркою (не мити, щоб не змити з поверхні плодів дріжджі). Відокремити виноград від гілочок, скласти в каструлю і ретельно потовкти руками або картоплем'ялкою.
- Накрити каструлю марлею і залишити на 2 доби в кімнатній температурі. При цьому 1-2 рази на добу перемішувати вміст каструлі й знову накривати марлею.
- Через зазначений час перекласти виноградну масу в сито і ретельно віджати сік у великий бутель (можуть залишитися дрібні шматочки м'якоті). Додати в отриманий сік цукор, розмішати і надіти на шийку гумову рукавичку, проколоти її в одному пальці голкою. Вино не повинно займати більше, ніж 2/3 всього об'єму бутля.
- Залишити вино з винограду Ізабелла в кімнатній температурі до 3 місяців. Коли рукавичка здується, а весь осад залишиться на дні, можна зняти рукавичку. Ретельно вимити і повністю обсушити скляні пляшки для зберігання домашнього вина.
- Обережно розлити вино по пляшках (через марлю, складену в 2-3 шари) так, щоб практично весь осад залишився на дні. Вино Ізабелла має настоятися не менше 10 місяців у прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.
Вино Ізабелла - це чудовий спосіб використати сорт винограду Ізабелла для створення свого власного ароматного напою. Його багатий смак і насичений аромат стануть чудовим доповненням до будь-якого особливого заходу або просто для насолоди в затишку вашого будинку. Готування власного вина - це захопливий процес, що дарує вам можливість насолоджуватися унікальними смаками та відчуттями. Пам'ятайте, що чим довше вино настоюється, тим більше воно розкриває свої смакові якості. Тому залиште вино Ізабелла на настоювання і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком після досить тривалого часу.