Рецепт домашнього вина з малини

Рецепт домашнього вина з малини
4.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 1,6-1,8 кг малини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Малину скласти в каструлю і ретельно розім'яти картоплем'ялкою (не мити), перекласти ягідну масу в скляний бутель. Влити до малинового пюре близько 1,5 л води, додати 550-600 гр цукру і перемішати.
  2. Проколоти голкою один із пальців на гумовій рукавичці та надіти її на горлечко бутля. Вино з малини має бродити 10 днів у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
  3. Через зазначений час процідити вміст бутля через марлю, складену в два шари, і ретельно віджати ягоди від соку. Додати до зцідженої рідини ще 150 гр цукру, влити 500 мл води і розмішати.
  4. Перелити вино в бутель, надіти на нього рукавичку і залишити його в темному прохолодному місці на 4 дні. Через 4 доби всипати в бутель із вином ще 150 г цукру, розмішати і знову надіти рукавичку.
  5. Через 3 дні всипати у вино цукор, що залишився, розмішати і надіти рукавичку. Залишити малинове вино в темному прохолодному місці, поки не закінчиться процес бродіння (рукавичка має здутися).
  6. Потім розлити готове вино по скляних пляшках, проціджуючи його через марлю, складену в три шари. Під час переливання вина в пляшки, майже весь осад має залишитися на дні бутля, в якому бродило вино.
  7. Домашнє вино з малини має настоятися перед подачею не менше 10-12 місяців.

Цей рецепт викликає справжнє захоплення серед любителів домашніх вин. Вино з малини має неповторний смак і чудово підійде для освіжаючого вечора або особливої події. Це також може бути чудовим подарунком для рідних і друзів, оскільки воно виготовлене з любов'ю і старанням власноруч. Завдяки своїм унікальним характеристикам, вино з малини буде справжнім тріумфом смаку на вашому столі. Насолоджуйтеся!