Вино з червоної горобини, що зачаровує: Смак, який підкорює серця

Вино з червоної горобини, що зачаровує: Смак, який підкорює серця
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 л чистої води
  • 2,5 л яблучного соку (бажано домашнього)
  • 2 кг червоної горобини
  • 2 кг цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Стиглі ягоди червоної горобини перебрати, очистити від гілочок, ретельно вимити й обсушити. Залишити їх на кілька годин у морозилці. Потім крупно нарізати горобину ножем (можна розрізати кожну ягоду навпіл) і скласти у великий бутель.
  2. Влити в скляну ємність воду, яблучний сік і всипати половину цукру, ретельно перемішати. Надіти на шийку бутля гумову рукавичку, попередньо проколовши її в одному пальці.
  3. Вино з червоної горобини має тиждень бродити в темному теплому (близько 25-30С) місці. Зняти з бутля гумову рукавичку, додати цукор, що залишився, і перемішати. Надіти на бутель рукавичку і залишити домашнє вино ще на 10 днів у теплому місці, захищеному від сонячних променів.
  4. Через зазначений час зняти рукавичку і перелити вино в скляну пляшку, проціджуючи його через марлю, складену в три шари. Закупорити горобинове вино кришкою і відправити на зберігання в темне прохолодне місце.
  5. Домашнє вино з червоної горобини має настоятися не менше 8 місяців (краще рік) перед подачею.