Вино з червоної горобини, що зачаровує: Смак, який підкорює серця
Кухня
Інгредієнти:
- 8 л чистої води
- 2,5 л яблучного соку (бажано домашнього)
- 2 кг червоної горобини
- 2 кг цукру
Рецепт приготування страви:
- Стиглі ягоди червоної горобини перебрати, очистити від гілочок, ретельно вимити й обсушити. Залишити їх на кілька годин у морозилці. Потім крупно нарізати горобину ножем (можна розрізати кожну ягоду навпіл) і скласти у великий бутель.
- Влити в скляну ємність воду, яблучний сік і всипати половину цукру, ретельно перемішати. Надіти на шийку бутля гумову рукавичку, попередньо проколовши її в одному пальці.
- Вино з червоної горобини має тиждень бродити в темному теплому (близько 25-30С) місці. Зняти з бутля гумову рукавичку, додати цукор, що залишився, і перемішати. Надіти на бутель рукавичку і залишити домашнє вино ще на 10 днів у теплому місці, захищеному від сонячних променів.
- Через зазначений час зняти рукавичку і перелити вино в скляну пляшку, проціджуючи його через марлю, складену в три шари. Закупорити горобинове вино кришкою і відправити на зберігання в темне прохолодне місце.
- Домашнє вино з червоної горобини має настоятися не менше 8 місяців (краще рік) перед подачею.