Воловани з листкового тіста
Час приготування:
30 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
- 250 мл молока
- 200 г печериць (+150 г вареної курки - за бажанням)
- 30 г вершкового масла
- 1 яйце
- 3 зубчики часнику
- 2 ст.л. борошна
- 1 лавровий лист
- щіпка меленого мускатного горіху
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розкачайте приблизно половину листкового тіста до товщини близько 0,3 см, потім виріжте круги з розкатаного тіста діаметром приблизно 4 см. Перекладіть круги тіста на пекарский папір, змащений тонким шаром рослинної олії. Ретельно проколюйте тісто виделкою, щоб воно не піднімалося під час випікання.
- Розкачайте другу половину тіста трохи товстіше - до 1 см, виріжте також кільця потрібного діаметру.
- Центри кілець для волованів у цьому рецепті не знадобляться, але їх можна випікати і використовувати як кришечки для цієї закуски або обсипати цукровою пудрою і подавати до чаю.
- Збийте яйце виделкою, покрийте силіконовою щіткою вирізані тонкі кола тіста, приєднайте до них більш товсті кільця і відправте все в розігріту до 200°C духовку.
- Випікайте листкові воловани приблизно 15-20 хвилин при 200°C. Бажано в духовку під лист з виробами поставити жаропрочну посудину, напівзаповнену окропом. Завдяки волозі в духовці тісто краще піднімається. Гарячі воловани з листкового тіста трохи пригладжувати всередині.
- Гриби добре промийте, два зубчики часнику очистіть і подрібніть ножем. На сковороді розігрійте пару ложок рослинної олії, викладіть часник і смажте його на невеликому вогні 3 хвилини. Додайте подрібнені печериці, збільшіть вогонь до середнього і смажте приблизно 10 хвилин, поки не випариться весь сік. Посоліть, поперчіть за смаком і зніміть з вогню. За бажанням змішайте з подрібненою вареною куркою.
- У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, додайте борошно і смажте суміш приблизно хвилину до золотисто-піщаного кольору на невеликому вогні, помішуючи лопаткою.
- Молоко тим часом влийте в каструлю, додайте один зубчик часнику, лавровий лист і доведіть до кипіння. Вийміть лавровий лист і часник, влийте кипляче молоко тоненьким струмочком в масляно-борошняну суміш, постійно помішуючи її віночком. Готуйте цей соус Бешамель ще 1 хвилину при слабкому кипінні, постійно помішуючи віночком.
- Поєднайте гриби з соусом, наповніть охолоджені воловани начинкою і прикрасьте за своїм смаком. Подавати можна як гарячими, так і повністю охолодженими. Смачного!
Цей рецепт листкових волованів з грибами та куркою створить справжню гастрономічну вишуканість на вашому столі. Почути, як розлитий вершковий соус Бешамель зливається з ароматною начинкою грибів та курки в хрусткому тісті, - це справжнє задоволення для справжніх гурманів. Та не забудьте вишукано прикрасити страву, адже ми споживаємо не тільки їжу, але і її вигляд. Успіхів вам у готуванні!