Огірки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках

Кухня
Інгредієнти:
- Маленькі огірки (корнішони) - 1 кг;
- Запашний перець - 6 горошин;
- Вода для маринаду - 500 мл;
- Цукор - 1 столова ложка;
- Кетчуп "Торчин" гострий - 150 г;
- Оцет 9% - 0,5 столової ложки;
- Зонтики кропу – 5 штук;
- Гострий часник - 4 зубчики;
- Сіль - 1 столова ложка;
- Лавровий лист - 2 штуки.
Рецепт приготування:
Мариновані огірки з кетчупом "Торчин" - це смачний спосіб зберегти літні смаки на зиму. Огірці мають бути невеликими, і найкраще використовувати корнішони.
- Огірки покладіть у холодну воду на декілька годин.
- Для маринаду зігрійте 0,5 л води, додайте ложку солі, столову ложку цукру і 150 грамів кетчупу "Торчин". Доведіть до кипіння, потім додайте половину столової ложки 9% оцту.
- Поки готується маринад, обріжте огіркам хвостики. У чисті банки покладіть чистий часник, запашний перець і лавровий лист.
- Заповніть банки огірками, зверху додайте промиті зонтики кропу і залийте маринадом.
Цікавий факт:
У цьому рецепті використовується метод стерилізації банок з заготівлею. Банки з огірками покладіть у каструлю з водою і залиште на дванадцять хвилин після закипання води. Закрийте банки щільно кришками і огорніть ковдрою до охолодження. Після охолодження зберігайте їх у темному прохолодному місці. Чим довше овочі будуть зберігатися, тим насиченіший буде їхній смак. Консервовані корнішони з кетчупом "Торчин" гострі та надзвичайно смачні.