Огірки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках

Огірки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках
4.1
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • Маленькі огірки (корнішони) - 1 кг;
  • Запашний перець - 6 горошин;
  • Вода для маринаду - 500 мл;
  • Цукор - 1 столова ложка;
  • Кетчуп "Торчин" гострий - 150 г;
  • Оцет 9% - 0,5 столової ложки;
  • Зонтики кропу – 5 штук;
  • Гострий часник - 4 зубчики;
  • Сіль - 1 столова ложка;
  • Лавровий лист - 2 штуки.

Рецепт приготування:

Мариновані огірки з кетчупом "Торчин" - це смачний спосіб зберегти літні смаки на зиму. Огірці мають бути невеликими, і найкраще використовувати корнішони.

  1. Огірки покладіть у холодну воду на декілька годин.
  2. Для маринаду зігрійте 0,5 л води, додайте ложку солі, столову ложку цукру і 150 грамів кетчупу "Торчин". Доведіть до кипіння, потім додайте половину столової ложки 9% оцту.
  3. Поки готується маринад, обріжте огіркам хвостики. У чисті банки покладіть чистий часник, запашний перець і лавровий лист.
  4. Заповніть банки огірками, зверху додайте промиті зонтики кропу і залийте маринадом.

Цікавий факт:

У цьому рецепті використовується метод стерилізації банок з заготівлею. Банки з огірками покладіть у каструлю з водою і залиште на дванадцять хвилин після закипання води. Закрийте банки щільно кришками і огорніть ковдрою до охолодження. Після охолодження зберігайте їх у темному прохолодному місці. Чим довше овочі будуть зберігатися, тим насиченіший буде їхній смак. Консервовані корнішони з кетчупом "Торчин" гострі та надзвичайно смачні.