Плавлений сир із зернистого сиру в домашніх умовах

Плавлений сир із зернистого сиру в домашніх умовах
4.6
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г зернистого сиру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • сіль за смаком;
  • половина чайної ложки соди;
  • трохи сушеної зелені (за бажанням).

Рецепт приготування:

  1. Масло розріжте на дрібні кубики і розтопіть до рідкого стану.
  2. Додайте сире яйце до розтопленого (не киплячого!) масла. Ретельно змішайте обидва компоненти.
  3. Додайте зернистий сир і соду в суміш. Перемішайте масу.
  4. Використовуючи блендер, подрібніть основу з зернистого сиру. Крупки сиру повинні бути подрібнені. Використання блендеру прискорить і полегшить процес приготування.
  5. У невеличкій каструлі нагрійте воду і зменшіть вогонь. Поставте миску з сиром на приготовану водяну баню і постійно помішуйте масу. Сир буде поступово розплавлятися і маса стане еластичною.
  6. Після того, як всі крупки сиру повністю розплавляться, сир буде готовий. За бажанням, додайте сіль, чорний мелений перець і спеції. Ретельно перемішайте масу, щоб всі добавки рівномірно розподілилися.

Важлива інформація:

Плавлений сир краще зберігати в холодильнику. При охолодженні на поверхні продукту може утворитися плівка, але її можна зняти, вона не вплине на смакові характеристики. Правильне приготування плавленого сиру гарантує його смачний смак і користь.

Насолоджуйтесь своєю домашньою стравою! Смачного!