Чорні часникові грінки

Чорні часникові грінки
4.2
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г чорного хліба (може бути бородинського)
  • 100 мл рослинної олії
  • 4-5 зубчиків часнику
  • кілька гілок зелені (за смаком)
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть чорний хліб від скоринки, наріжте м'якуш брусочками і викладіть на лист для запікання.
  2. За допомогою силіконової щітки змастіть чорні грінки 20-30 грамами рослинної олії, посипте сіллю, перцем та спеціями за смаком.
  3. Запікайте 10-12 хвилин в розігрітій до 200°C духовці.
  4. За цей час приготуйте часникове масло: очистіть зубчики часнику від шкірки, змішайте з дрібно нарізаною зеленню, 80 мл рослинної олії та збийте блендером. Змастіть грінки з чорного хліба часниковим маслом.
  5. Поверніть грінки ще на кілька хвилин в духовку для запікання при тій же температурі.
  6. Перекладіть готові часникові грінки на тарілку і подавайте до пива разом з вашим улюбленим соусом. Смачного!

Цікаве доповнення:

Грінки з чорного хліба з часниковим маслом - це ідеальна закуска для невимушеного вечора з друзями або вечірки. Чорний хліб, запечений в духовці, набуває хрусткості та глибокого смаку, а часникове масло додає аромату та неповторного смаку. Гармонійне поєднання солодкого, гіркого та гострого зробить цю страву незабутньою. Не забудьте підсилити смак грінок улюбленим соусом або дипом!