Чорні часникові грінки
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г чорного хліба (може бути бородинського)
- 100 мл рослинної олії
- 4-5 зубчиків часнику
- кілька гілок зелені (за смаком)
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть чорний хліб від скоринки, наріжте м'якуш брусочками і викладіть на лист для запікання.
- За допомогою силіконової щітки змастіть чорні грінки 20-30 грамами рослинної олії, посипте сіллю, перцем та спеціями за смаком.
- Запікайте 10-12 хвилин в розігрітій до 200°C духовці.
- За цей час приготуйте часникове масло: очистіть зубчики часнику від шкірки, змішайте з дрібно нарізаною зеленню, 80 мл рослинної олії та збийте блендером. Змастіть грінки з чорного хліба часниковим маслом.
- Поверніть грінки ще на кілька хвилин в духовку для запікання при тій же температурі.
- Перекладіть готові часникові грінки на тарілку і подавайте до пива разом з вашим улюбленим соусом. Смачного!
Цікаве доповнення:
Грінки з чорного хліба з часниковим маслом - це ідеальна закуска для невимушеного вечора з друзями або вечірки. Чорний хліб, запечений в духовці, набуває хрусткості та глибокого смаку, а часникове масло додає аромату та неповторного смаку. Гармонійне поєднання солодкого, гіркого та гострого зробить цю страву незабутньою. Не забудьте підсилити смак грінок улюбленим соусом або дипом!