Огірки на зиму – найсмачніший рецепт

Огірки на зиму – найсмачніший рецепт
3.7
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • огірки (без жовтизни) — 1,5 кг
  • вода — 1,5 л
  • часник — 2 зубчики
  • квітки кропу — 1 шт.
  • тростинний цукор — 3 ст. ложки
  • сіль — 2 ст. ложки
  • 9% оцет — 0,5 склянки
  • лавровий лист — 2 шт.
  • духмяний перець (горошком) — 4 шт.

Рецепт приготування:

  1. Огірки замочуємо в тазу з холодною водою на 3-5 годин.
  2. У каструлю з 1,5 літрами води додаємо цукор і сіль, доводимо маринад до кипіння, а потім додаємо оцет.
  3. На дно термічно обробленої перед тим банки кладемо всі залишені спеції, а потім огірки. Чи відрізати "кінчики" у овочів, це питання смаку господині.
  4. Покриваємо каструлю м'якою щільною тканиною і заливаємо теплою водою. Поставте банку в каструлю і налийте у банку розсіл. Увімкніть плиту на мінімальний вогонь і, коли вода закипить, стерилізуйте заготівлю протягом 20 хвилин.
  5. Закриваємо банку кришкою і закатуємо. Укутуємо банку ковдрою і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі на добу. Обов'язково потрібно огортати банку!

Важлива інформація:

  • Під час купівлі огірків важливо їх оглянути і переконатися, що вони досить щільні.
  • Також слід перевірити огірки на відсутність гіркоти і порожнечу всередині.

Запросіть сім'ю, друзів і близьких, щоб спробувати ці чудові мариновані огірки разом з вами. Нехай ця закуска стане вашим секретом найкращого смаку.