Огірки на зиму – найсмачніший рецепт

Кухня
Інгредієнти:
- огірки (без жовтизни) — 1,5 кг
- вода — 1,5 л
- часник — 2 зубчики
- квітки кропу — 1 шт.
- тростинний цукор — 3 ст. ложки
- сіль — 2 ст. ложки
- 9% оцет — 0,5 склянки
- лавровий лист — 2 шт.
- духмяний перець (горошком) — 4 шт.
Рецепт приготування:
- Огірки замочуємо в тазу з холодною водою на 3-5 годин.
- У каструлю з 1,5 літрами води додаємо цукор і сіль, доводимо маринад до кипіння, а потім додаємо оцет.
- На дно термічно обробленої перед тим банки кладемо всі залишені спеції, а потім огірки. Чи відрізати "кінчики" у овочів, це питання смаку господині.
- Покриваємо каструлю м'якою щільною тканиною і заливаємо теплою водою. Поставте банку в каструлю і налийте у банку розсіл. Увімкніть плиту на мінімальний вогонь і, коли вода закипить, стерилізуйте заготівлю протягом 20 хвилин.
- Закриваємо банку кришкою і закатуємо. Укутуємо банку ковдрою і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі на добу. Обов'язково потрібно огортати банку!
Важлива інформація:
- Під час купівлі огірків важливо їх оглянути і переконатися, що вони досить щільні.
- Також слід перевірити огірки на відсутність гіркоти і порожнечу всередині.
Запросіть сім'ю, друзів і близьких, щоб спробувати ці чудові мариновані огірки разом з вами. Нехай ця закуска стане вашим секретом найкращого смаку.