Пхалі зі шпинату

Пхалі зі шпинату
4.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г шпинату
  • 50 г грецьких горіхів
  • 25 г зеленої аджики (або кілька гілочок кінзи та петрушки, 2 зубчики часнику, щіпка меленого червоного перцю та хмелі сунелі)
  • декілька зерняток гранату (для прикраси)

Рецепт приготування:

  1. Промийте шпинат, видаліть великі стебла і перекладіть в каструлю з киплячою водою. Прокип'ятіть протягом 1 хвилини після закипання, дістаньте шпинат шумівкою з води і дайте йому трохи остигнути. Відіжміть шпинат від води, подрібніть ножем або пропустіть через м'ясорубку з великими отворами.
  2. Очистіть грецькі горіхи від шкаралупи і трохи підсмажте на сухій сковорідці.
  3. Подрібніть грецькі горіхи в блендері або комбайні до стану дрібної крихти.
  4. У блендері або комбайні з'єднайте кінзу, петрушку, зубчики часнику, спеції і подрібніть до стану каші.
  5. Поєднайте в одній мисці шпинат, горіхову крихту та часникову заправку/зелену аджику. З отриманої маси сформуйте кульки невеликого розміру, прикрасьте їх зернами гранату і подавайте до столу.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смачною та корисною стравою!