Пхалі зі шпинату
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г шпинату
- 50 г грецьких горіхів
- 25 г зеленої аджики (або кілька гілочок кінзи та петрушки, 2 зубчики часнику, щіпка меленого червоного перцю та хмелі сунелі)
- декілька зерняток гранату (для прикраси)
Рецепт приготування:
- Промийте шпинат, видаліть великі стебла і перекладіть в каструлю з киплячою водою. Прокип'ятіть протягом 1 хвилини після закипання, дістаньте шпинат шумівкою з води і дайте йому трохи остигнути. Відіжміть шпинат від води, подрібніть ножем або пропустіть через м'ясорубку з великими отворами.
- Очистіть грецькі горіхи від шкаралупи і трохи підсмажте на сухій сковорідці.
- Подрібніть грецькі горіхи в блендері або комбайні до стану дрібної крихти.
- У блендері або комбайні з'єднайте кінзу, петрушку, зубчики часнику, спеції і подрібніть до стану каші.
- Поєднайте в одній мисці шпинат, горіхову крихту та часникову заправку/зелену аджику. З отриманої маси сформуйте кульки невеликого розміру, прикрасьте їх зернами гранату і подавайте до столу.
Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смачною та корисною стравою!