Кабачки в клярі на сковороді з часником
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг стиглих кабачків;
- 150 мл кефіру;
- 100 г твердого сиру;
- 5 ст. ложок борошна (може знадобитися більше);
- 2 зубчики часнику;
- спеції (додаються за смаком).
Рецепт приготування:
- У глибокому посуді кефір з'єднується з борошном і добре збивається віночком. Має вийти маса, за консистенцією схожа на густу сметану.
- Кляр необхідно довести до смаку за допомогою спецій. Вони додаються поступово, щоб не псувати "тісто" для кабачків.
- Сир натирається на великій тертці або нарізається невеликими кубиками.
- Часник, кількість якого може змінюватися залежно від ваших уподобань, пропускається через прес.
- Інгредієнти добре змішуються, додаються в миску зі сметаною і відкладаються на 10-15 хвилин.
- Кабачки промиваються під проточною водою, очищаються від шкірки. Важливо також видалити найбільше насіння, хоча всю серцевину видаляти не обов'язково.
- Сковорода своєчасно розігрівається, в неї наливається невелика кількість рослинної олії. Шматочки кабачка "обваливаються" в клярі (для зручності використовується виделка) і смажаться з обох сторін не більше 4 хвилин.
- Готові овочі в клярі викладаються на паперовий рушник, щоб видалити зайву жирність, після чого подаються до столу.
Зауваження:
Щоб кабачки добре смажилися, їх необхідно нарізати кружечками не товще одного сантиметра.
Додаткова інформація:
Цей рецепт - ідеальний спосіб приготування кабачків. Спробуйте додати до кляру різні сезонні спеції для різноманітності смаків. Кабачки - це чудовий варіант страви для літа, пори, коли ці овочі з'являються у великій кількості. Приготовані таким чином, вони стають справжним смаколиком для всієї родини.