Кабачки в клярі на сковороді з часником

Кабачки в клярі на сковороді з часником
4.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг стиглих кабачків;
  • 150 мл кефіру;
  • 100 г твердого сиру;
  • 5 ст. ложок борошна (може знадобитися більше);
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції (додаються за смаком).

Рецепт приготування:

  1. У глибокому посуді кефір з'єднується з борошном і добре збивається віночком. Має вийти маса, за консистенцією схожа на густу сметану.
  2. Кляр необхідно довести до смаку за допомогою спецій. Вони додаються поступово, щоб не псувати "тісто" для кабачків.
  3. Сир натирається на великій тертці або нарізається невеликими кубиками.
  4. Часник, кількість якого може змінюватися залежно від ваших уподобань, пропускається через прес.
  5. Інгредієнти добре змішуються, додаються в миску зі сметаною і відкладаються на 10-15 хвилин.
  6. Кабачки промиваються під проточною водою, очищаються від шкірки. Важливо також видалити найбільше насіння, хоча всю серцевину видаляти не обов'язково.
  7. Сковорода своєчасно розігрівається, в неї наливається невелика кількість рослинної олії. Шматочки кабачка "обваливаються" в клярі (для зручності використовується виделка) і смажаться з обох сторін не більше 4 хвилин.
  8. Готові овочі в клярі викладаються на паперовий рушник, щоб видалити зайву жирність, після чого подаються до столу.

Зауваження:

Щоб кабачки добре смажилися, їх необхідно нарізати кружечками не товще одного сантиметра.

Додаткова інформація:

Цей рецепт - ідеальний спосіб приготування кабачків. Спробуйте додати до кляру різні сезонні спеції для різноманітності смаків. Кабачки - це чудовий варіант страви для літа, пори, коли ці овочі з'являються у великій кількості. Приготовані таким чином, вони стають справжним смаколиком для всієї родини.