Севічє з білої риби
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г філе білої морської риби (наприклад, червоний морський окунь, тілапія, сібас, макрель та т.і.)
- 1 маленький помідор
- 0,5 цибулини (фіолетової)
- 50-60 мл лимонного соку
- 50-60 мл соку лайма
- 0,5 перцю халапеньо (можна використовувати інший перець середньої гостроти)
- 2/3 ч.л. солі
- мелений орегано та червоний мелений перець - за смаком
По бажанню, для подачі:
- 1 середній помідор
- 1 середній авокадо
- кілька гілочок кінзи
- кукурудзяні коржики або кукурудзяні чіпси
Рецепт приготування:
- Рибу промити, видалити голову, хвіст, зняти шкіру, відокремити філе від кісток. Плавці, хвіст, голову та кістки можна використовувати для бульйону на юшку.
- Помідор розрізати навпіл, видалити насіння і порізати м'якоть з шкіркою невеликими шматочками. Халапеньо або інший гострий перець порізати маленькими шматочками, цибулю очистити, відрізати половину і порізати її як можна дрібніше.
- Філе риби порізати кубиками середнього розміру.
- Лайм та лимон на 5 хвилин опустити в гарячу воду. Після цього плоди протерти, розрізати навпіл та вичавити з них сік.
- З'єднати обидва види соків в одному скляному посуді і розмішати.
- З'єднати в одному посуді білу рибу, помідор, різані перець, цибулю, мелений орегано, червоний мелений перець, сіль, влити суміш цитрусових соків і перемішати.
- Маринувати севічє з білої морської риби в холодильнику принаймні 4 години. При цьому потрібно кожну годину-дві помішувати рибу, щоб вона рівномірно пропиталася маринадом.
- Після вказаного часу севічє з білої морської риби можна подавати до столу як холодну рибну закуску.
- Або: для подачі в мексиканському стилі потрібно підготувати різаний помідор, вийняти та дрібно порізати м'якоть авокадо, нашинкувати зелень, викласти все разом з севічє на кукурудзяний коржик, або змішати все і подавати з кукурудзяними чіпсами. Смачного!
Тепер, коли у вас є цей чудовий рецепт, ви можете насолоджуватися смаком свіжого севічє з білої морської риби, як ексклюзивною стравою для себе та своїх гостей. Це страва, яка приносить сонячні відчуття і радість. Спробуйте її та залишіться у захваті від її смаку та аромату!