Севічє з білої риби

Севічє з білої риби
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г філе білої морської риби (наприклад, червоний морський окунь, тілапія, сібас, макрель та т.і.)
  • 1 маленький помідор
  • 0,5 цибулини (фіолетової)
  • 50-60 мл лимонного соку
  • 50-60 мл соку лайма
  • 0,5 перцю халапеньо (можна використовувати інший перець середньої гостроти)
  • 2/3 ч.л. солі
  • мелений орегано та червоний мелений перець - за смаком

По бажанню, для подачі:

  • 1 середній помідор
  • 1 середній авокадо
  • кілька гілочок кінзи
  • кукурудзяні коржики або кукурудзяні чіпси

Рецепт приготування:

  1. Рибу промити, видалити голову, хвіст, зняти шкіру, відокремити філе від кісток. Плавці, хвіст, голову та кістки можна використовувати для бульйону на юшку.
  2. Помідор розрізати навпіл, видалити насіння і порізати м'якоть з шкіркою невеликими шматочками. Халапеньо або інший гострий перець порізати маленькими шматочками, цибулю очистити, відрізати половину і порізати її як можна дрібніше.
  3. Філе риби порізати кубиками середнього розміру.
  4. Лайм та лимон на 5 хвилин опустити в гарячу воду. Після цього плоди протерти, розрізати навпіл та вичавити з них сік.
  5. З'єднати обидва види соків в одному скляному посуді і розмішати.
  6. З'єднати в одному посуді білу рибу, помідор, різані перець, цибулю, мелений орегано, червоний мелений перець, сіль, влити суміш цитрусових соків і перемішати.
  7. Маринувати севічє з білої морської риби в холодильнику принаймні 4 години. При цьому потрібно кожну годину-дві помішувати рибу, щоб вона рівномірно пропиталася маринадом.
  8. Після вказаного часу севічє з білої морської риби можна подавати до столу як холодну рибну закуску.
  9. Або: для подачі в мексиканському стилі потрібно підготувати різаний помідор, вийняти та дрібно порізати м'якоть авокадо, нашинкувати зелень, викласти все разом з севічє на кукурудзяний коржик, або змішати все і подавати з кукурудзяними чіпсами. Смачного!

Тепер, коли у вас є цей чудовий рецепт, ви можете насолоджуватися смаком свіжого севічє з білої морської риби, як ексклюзивною стравою для себе та своїх гостей. Це страва, яка приносить сонячні відчуття і радість. Спробуйте її та залишіться у захваті від її смаку та аромату!