Пастрома з курки
Кухня
Інгредієнти:
- 750 мл молока
- 1 грудка (велика)
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. соку лайму
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. меленої паприки
- 1/4 ч.л. меленого мускатного горіху
Рецепт приготування:
- Молоко підігріти до теплої температури, щоб легше розчинити сіль, об'єднати з сіллю і розмішати до повного розчинення. Курячу грудку промити, покласти в велику миску і залити солоним молоком. Залишити грудку просочуватися молоком на 3 години при кімнатній температурі. Після цього вийняти м'ясо з молока (не промивати), витерти паперовим рушником або серветками і щільно обв'язати товстою ниткою.
- У окремій мисці змішати мед з оливковою олією, соєвим соусом, соком лайму, меленим мускатним горіхом, паприкою і подрібненим часником (пропустити через часничницю або дрібно нарізати ножем). Змастити отриманим соусом підготовлену курячу грудку і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі, а тим часом розігріти духовку до 220°С і вкрити пекарську форму або лист фольгою.
- Перенести курячу пастрому на лист або у форму, відправити в добре розігріту духовку і пекти 20 хвилин при 220°С. Після цього вимкнути духовку і, не відчиняючи її, залишити пастрому всередині ще на 20 хвилин "дозрівати". Через 20 хвилин можна вийняти з духовки готову пастрому з курки, зняти з неї нитки і нарізати м'ясо скибочками. Смачного!
Додаткова порада:
Пастрома чудово пасує до свіжого хлібу, гірчиці та солоного огірка. Вона також може бути відмінною начинкою для сендвічів. Не соромтеся експериментувати зі смаками та приправами, щоб створити свій унікальний рецепт пастроми!