Вівсяний пиріг

Вівсяний пиріг
3.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 г вівсяних пластівців
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. молока
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • щіпка солі
  • 2 яблука

Рецепт приготування:

  1. Почніть з того, що підготуйте форму для пирога, змастивши її вершковим маслом або застеліть пергаментною бумагою, та поставте в холодильник на час приготування тіста.
  2. У глибокій мисці змішайте борошно з вівсяними пластівцями, цукром, корицею та ванільним цукром.
  3. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі та залиште його охолонути до кімнатної температури.
  4. У іншій мисці збийте яйце виделкою разом з молоком, додайте розтоплене масло та знову збийте до однорідної маси.
  5. Додайте яєчну суміш у суху суміш з борошна та пластівців, помішуючи, додавайте тоненьким струмочком. Добавте розпушувач та щіпку солі, добре перемішайте.
  6. Розділіть тісто на дві рівні частини. Покладіть одну половину тіста у підготовлену форму, рівномірно розподіліть його та поставте в холодильник. Оберніть іншу частину тіста плівкою та також поставте в холодильник на 15 хвилин.
  7. Для приготування начинки очистіть яблука від шкірки та серцевини та наріжте на тонкі скибочки.
  8. Вийміть форму з тістом з холодильника та рівномірно розкладіть скибочки яблук на поверхні тіста.
  9. Розкатайте другу половину тіста на посипаній борошном дошці до такого розміру, щоб воно покрило яблука в формі. Розкладіть тісто на верх яблук та з'єднайте краї верхнього та нижнього шару тіста.
  10. Випікайте пиріг в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин.
  11. Вийміть пиріг з духовки та залиште остудитись на решітці. Посипте пиріг цукровою пудрою та подавайте до столу.

Під час готування цього пирога можна експериментувати з начинкою. Замість яблук можна додати інші фрукти, такі як персики, груші або вишні. Також можна додати горіхи або цукати для додаткового смаку та текстури. Додайте свою власну ідею до цього рецепту та насолоджуйтесь смачним та ароматним вівсяним пирогом з яблуками.