Рецепт творожного кексу з родзинками за ГОСТом

Рецепт творожного кексу з родзинками за ГОСТом
4.3
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 250 гр творогу
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 70-100 гр родзинок (не обов'язково)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Масло заздалегідь вийняти з холодильника і залишити його в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Родзинки залити на 10 хвилин гарячою водою. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією або застелити пегаментним папером. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змащувати її нічим не потрібно.
  2. М'яке масло збити міксером до пишності, поступово всипати цукор. Продовжувати збивати ще кілька хвилин до утворення кремової маси. Не перестаючи збивати, вбити яйця по одному, змішуючи до однорідності після кожного разу.
  3. Якщо творог зернистий - протерти його через сито. Додати творог і дрібку ваніліну в яєчно-масляну масу, розмішати. Злити воду з родзинок і додати їх у тісто. Борошно просіяти разом із розпушувачем через сито і підмішати до сирної маси.
  4. Викласти все в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духовку. Випікати сирний кекс із родзинками протягом години за вказаної температури. Потім вийняти форму і залишити на кілька хвилин для охолодження.
  5. Вийняти готовий кекс із творогу на тарілку і обсипати його цукровою пудрою. Нарізати творожний кекс порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання! 

Цей творожний кекс з родзинками можна зберігати в герметичному контейнері протягом кількох днів, але він буде найсмачнішим вже першого дня. Цей десерт ідеально підходить як для чаю чи кави, так і для сніданку. А якщо додати до тіста невелику кількість родзинок або горіхів, то смак творожного кекса стане ще насиченішим і цікавішим. Спробуйте приготувати цей простий, але смачний кекс удома і насолоджуйтеся його ароматом та текстурою!