Творожний торт "Сльози Ангела" - рецепт із покроковими приготуваннями
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога Сльози ангела:
- 150 гр борошна
- 80 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
Творожна начинка для торта Сльози ангела:
- 0,5 кг творогу
- 3 яйця (жовтки)
- 100 гр сметани (можна замінити жирними вершками 30-35%)
- 90 гр цукру
- 1 ст.л. манної крупи
- 10 гр ванільного цукру
Білкове суфле для торта Сльози ангела:
- 3 яйця (білки)
- 3 ст.л. цукрової пудри
Рецепт приготування страви:
- Масло покласти на 10 хвилин у морозилку. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати. Підмерзле масло вийняти з морозилки і натерти на тертці в борошняну суміш, ретельно розім'яти все виделкою.
- Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком/вилкою до однорідності. Не перестаючи збивати, всипати цукор і змішувати все до його повного розчинення. Частинами влити яєчну суміш у борошняну і вимісити однорідне тісто, яке не липне до рук, згорнути з нього кулю і обернути харчовою плівкою.
- Залишити тісто на півгодини в холодильнику. Тим часом приготувати сирну начинку для торта Сльози ангела. Якщо творог не однорідний, а зернистий - протерти його через сито. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати поки що в холодильник.
- До творогу всипати цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти виделкою. Потім покласти в сирну масу жовтки по одному, ретельно вимішуючи до однорідності після кожного разу.
- Додати сметану і ретельно розмішати. Всипати манку і знову перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом. Тісто злегка розкачати і викласти у форму, рівномірно розподілити його пальцями по дну і сформувати бортики близько 2 см.
- Зверху викласти сирну масу і розрівняти, відправити форму в розігріту духову шафу. Випікати пиріг Сльози ангела приблизно 25 хвилин за вказаної температури. За 7 хвилин до готовності сирної начинки поставити ємність із білками в морозилку.
- Через 2 хвилини вийняти білки з морозилки, додати дрібку лимонної кислоти (на кінчику ножа) і збити міксером до утворення пишної піни. Коли білки зіб'ються в міцну піну, поступово всипати до неї цукрову пудру. Збивати до її розтоплення ще 1 хвилину.
- Вийняти форму з пирогом і покрити сирну начинку білковим суфле. Випікати торт Сльози ангела ще 15 хвилин за тієї ж температури. Через зазначений час вимкнути полум'я, відчинити дверцята духовки і залишити форму в духовій шафі до її повного охолодження (на 30-40 хвилин).
- Потім вийняти форму і залишити за кімнатної температури ще на півгодини. Після цього сирний пиріг можна нарізати на порційні шматочки і подавати до столу, або поставити його ще на півгодини в холодильник.
- Якщо дати пирогу добре охолонути, на поверхні виступлять крапельки, за які й назвали торт "Сльози ангела". Приємного чаювання!
Цей торт - ідеальний варіант для вечірок, свят, або просто на вихідні дні. Він має ніжну, кремову консистенцію. Також це чудовий спосіб використати творог, який залишився у холодильнику. Спробуйте його зробити самі і поділіться враженнями з друзями та рідними!