Рецепт: Вівсяний пиріг із яблуками

Рецепт: Вівсяний пиріг із яблуками
4.8
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука
  • 300 мл чистої води
  • 170 мл цукру
  • 150 гр вівсяних пластівців
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 130 гр вершкового масла
  • 100 гр меду
  • 1 невеликий лимон (цедра)
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. кориці
  • пів ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. кориці
  • 2 бутончики гвоздики
  • дрібка солі (близько 1/4 ч.л.)
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Вівсяні пластівці всипати в миску, додати вершкове масло (порізати його на дрібні шматочки), цукор, мед і перемішати. Влити 300 мл щойно закипілої води і ретельно перемішати. Залишити вівсяну масу остигати до трохи теплої температури (близько 20 хвилин).
  2. Бутончики гвоздики потовкти на крихту, в окрему миску просіяти через сито гвоздику, борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх, ванілін, сіль і розмішати все до однорідного кольору.
  3. З лимона зняти цедру (бажано без білої частини) і натерти її на дрібній тертці. У вівсяне тісто додати сирі яйця, терту цедру і ретельно вимісити до однорідності. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки застелити пергаметним папером або змастити вершковим маслом.
  4. Поступово підмішати до вівсяного тіста борошняну суміш (за бажанням можна її просіяти в кашу через сито) і перемішати. Яблука ретельно вимити та розрізати на дві частини кожне, очистити від насіння та шкірки.
  5. Нарізати м'якоть невеликими кубиками і викласти рівномірно по всьому дну форми для випічки. Залити яблука вівсяним тістом і відправити в розігріту духову шафу. Випікати вівсяний пиріг із яблуками приблизно 20 хвилин.
  6. Потім вийняти форму, зменшити температуру до 160С, випікати пиріг ще півгодини до рум'яності. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Після цього накрити форму блюдом і перевернути на нього пиріг так, щоб яблука опинилися вгорі.
  7. Нарізати вівсяний пиріг порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Смачного! 

Вівсяні пироги - це корисна та смачна альтернатива звичайним десертам. Овес містить багато клітковини та білка, які допомагають контролювати рівень цукру в крові та знижувати ризик серцево-судинних захворювань. Крім того, овес має високу харчову цінність і може задовольнити голодний шлунок надовго.