Кекс на ряжанці - простий рецепт для смачної випічки
Кухня
Інгредієнти:
- 225 гр борошна
- 200 мл ряжанки 4%
- 200 гр будь-яких сушених/в'ялених ягід, родзинок, цукатів або сухофруктів
- 150 гр цукру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. соди без гірки)
Рецепт приготування страви:
- Сухофтрукти або родзинки залити на 10-15 хвилин гарячою водою. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати.
- Яйця вбити в окрему миску і збити їх міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і ванільний цукор. Збивати ще кілька хвилин до пишності.
- Тим часом розтопити вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовці, дати йому охолонути. Збиваючи яєчну масу на високій швидкості, влити тонкою цівкою ряжанку, продовжувати змішувати до повної однорідності.
- Злити воду із сухофруктів, за необхідності порізати їх дрібними шматочками, додати все в суміш із ряжанки і перемішати. Поступово всипати борошняну суміш і вимішати однорідне тісто. Намагайтеся якомога менше вимішувати тісто для кексу ложкою, щоб із нього не виходило повітря.
- Вилити все в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духовку. Випікати кекс на ряжанці приблизно 30-40 хвилин. Потім вийняти форму і накрити її легким рушником на 10-15 хвилин.
- Після цього обсипати поверхню бісквіта на ряжанці цукровою пудрою (можна прикрасити глазур'ю) і нарізати на порційні шматочки. Подавати до чаю, кави або з молоком. Смачного!
Цей кекс на ряжанці – ідеальний варіант для будь-якої години дня. Він легкий і ніжний, а також прекрасно підходить для перекусу чи десерту. Якщо вам подобається експериментувати зі смаками, спробуйте замінити сухофрукти або в'ялені ягоди на свіжі фрукти. Цей кекс на ряжанці додасть вашому десерту смачну свіжість і аромат.