Рецепт пирога Розбірник з цукерками
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для розбірника:
- 500 гр борошна
- 250 гр молока
- 2 яйця
- 80 гр цукру
- 60 гр вершкового масла
- 50 мл рослинної олії
- 1 ст.л. кунжутного насіння (не обов'язково)
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- пів ч.л. солі
Начинка для раборника (за вибором!):
- 250 гр цукерок-ірисок
- 250 гр карамельок
- 250 гр мармеладних цукерок
- 250 гр густого варення або джему
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із дріжджами та розмішати. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці й дати йому охолонути до теплої температури. Влити тепле масло в борошняну суміш і ретельно розтерти все виделкою до стану крихти.
- Яйця вбити в окрему ємність і збити міксером до утворення піни. Поступово всипати цукор і сіль, збивати до утворення пишної кремової маси. отриману суміш влити в борошняне тісто і вимішати до однорідності.
- Молоко підігріти до теплої температури, поступово ввести його в тісто. Вимішувати масу руками або ложкою, найзручніше замішувати тісто в хлібопічці, оскільки воно прилипає до рук.
- Викласти дріжджове тісто на стіл і вимісити його руками таким чином: піднімати частину тіста догори, і, захоплюючи якомога більше повітря, вминати його вниз. Коли маса стане гладкою і приємною на дотик, укласти її в миску, присипану борошном, і накрити легким рушником.
- Дріжджове тісто для розбірника має настоятися в теплому місці близько години. Потім знову обім'яти його руками, згорнути всередину краї тіста за принципом "конверта" і покласти швами вниз у миску. Накрити легким рушником і залишити тісто для підйому ще на годину.
- Найкраще для приготування пирога розбірника підійдуть карамельні цукерки з м'якою начинкою круглої форми. Якщо у вас овальні цукерки, можна розрізати їх навпіл. Рослинну олію влити в окрему ємність.
- Форму для випічки змастити рослинною олією і застелити дно пергаментним папером. Від тіста, що підійшло, відривати невеликі шматочки, формувати круглі коржі і класти в центр цукерку/половину цукерки. Обережно загорнути цукерку в тісто, щоб вона опинилася всередині.
- Таким чином відривати невеликі шматочки тіста і формувати з них булочки з карамеллю. Перед тим, як укласти булочки в заздалегідь приготовану форму, потрібно їх змочувати в рослинній олії, тоді вони не прилипатимуть одна до одної.
- Укласти змащені булочки у форму не надто щільно, викладаючи їх спіраллю від країв до центру форми. Потім залишити форму на півгодини в теплому місці для того, щоб тісто збільшилося, потім посипати кунжутним насінням. Духовку розігріти до 220С, відправити туди форму з булочками, що підійшли.
- Випікати пиріг Розбірник протягом 20-30 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму, змастити поверхню пирога шматочком вершкового масла і накрити легким рушником. Залишити булочки остигати на 15 хвилин у такому положенні.
- Розібрати пиріг на порційні шматочки та подавати до чаю, кави або з молоком. Пиріг розбірник смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Розбірник - це справжній шедевр у світі домашньої випічки. Цей пиріг із цукерками, мармеладом чи варенням внутрішніх начинок стане справжнім хітом будь-якого застілля. Приготуйте його разом із сім'єю та друзями і насолоджуйтеся незабутнім смаком та ароматом!