Рецепт пирога Розбірник з цукерками

Рецепт пирога Розбірник з цукерками
4.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для розбірника:

  • 500 гр борошна
  • 250 гр молока
  • 2 яйця
  • 80 гр цукру
  • 60 гр вершкового масла
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ст.л. кунжутного насіння (не обов'язково)
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • пів ч.л. солі

Начинка для раборника (за вибором!):

  • 250 гр цукерок-ірисок
  • 250 гр карамельок
  • 250 гр мармеладних цукерок
  • 250 гр густого варення або джему

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами та розмішати. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці й дати йому охолонути до теплої температури. Влити тепле масло в борошняну суміш і ретельно розтерти все виделкою до стану крихти.
  2. Яйця вбити в окрему ємність і збити міксером до утворення піни. Поступово всипати цукор і сіль, збивати до утворення пишної кремової маси. отриману суміш влити в борошняне тісто і вимішати до однорідності.
  3. Молоко підігріти до теплої температури, поступово ввести його в тісто. Вимішувати масу руками або ложкою, найзручніше замішувати тісто в хлібопічці, оскільки воно прилипає до рук.
  4. Викласти дріжджове тісто на стіл і вимісити його руками таким чином: піднімати частину тіста догори, і, захоплюючи якомога більше повітря, вминати його вниз. Коли маса стане гладкою і приємною на дотик, укласти її в миску, присипану борошном, і накрити легким рушником.
  5. Дріжджове тісто для розбірника має настоятися в теплому місці близько години. Потім знову обім'яти його руками, згорнути всередину краї тіста за принципом "конверта" і покласти швами вниз у миску. Накрити легким рушником і залишити тісто для підйому ще на годину.
  6. Найкраще для приготування пирога розбірника підійдуть карамельні цукерки з м'якою начинкою круглої форми. Якщо у вас овальні цукерки, можна розрізати їх навпіл. Рослинну олію влити в окрему ємність.
  7. Форму для випічки змастити рослинною олією і застелити дно пергаментним папером. Від тіста, що підійшло, відривати невеликі шматочки, формувати круглі коржі і класти в центр цукерку/половину цукерки. Обережно загорнути цукерку в тісто, щоб вона опинилася всередині.
  8. Таким чином відривати невеликі шматочки тіста і формувати з них булочки з карамеллю. Перед тим, як укласти булочки в заздалегідь приготовану форму, потрібно їх змочувати в рослинній олії, тоді вони не прилипатимуть одна до одної.
  9. Укласти змащені булочки у форму не надто щільно, викладаючи їх спіраллю від країв до центру форми. Потім залишити форму на півгодини в теплому місці для того, щоб тісто збільшилося, потім посипати кунжутним насінням. Духовку розігріти до 220С, відправити туди форму з булочками, що підійшли.
  10. Випікати пиріг Розбірник протягом 20-30 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму, змастити поверхню пирога шматочком вершкового масла і накрити легким рушником. Залишити булочки остигати на 15 хвилин у такому положенні.
  11. Розібрати пиріг на порційні шматочки та подавати до чаю, кави або з молоком. Пиріг розбірник смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Розбірник - це справжній шедевр у світі домашньої випічки. Цей пиріг із цукерками, мармеладом чи варенням внутрішніх начинок стане справжнім хітом будь-якого застілля. Приготуйте його разом із сім'єю та друзями і насолоджуйтеся незабутнім смаком та ароматом!