Ніжні Шаньги зі Сметаною: Рецепт

Ніжні Шаньги зі Сметаною: Рецепт
4.4
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна (2 ст.л. залишити для сметани)
  • 500 мл молока
  • 200 гр сметани 20-30%
  • 120 гр маргарину
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. цукру
  • 25 гр свіжих дріжджів
  • пів-ч.л. солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Половину молока підігріти до теплого стану, розчинити в ньому цукор і дріжджі. Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Влити дріжджову рідину в миску, влити решту молока (тепле), розтоплене масло (теж тепле, не гаряче).
  2. Додати яйце, кілька ложок сметани, сіль, цукор і гарненько перемішати. Поступово підмішати до отриманої суміші борошно. Тісто для шанег зі сметаною має вийти не густим. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити на годину в теплі.
  3. Потім вимісити його ложкою або руками, знову накрити легким рушником і залишити ще на годину в теплому місці. Коли дріжджове тісто збільшиться вдвічі, можна готувати з нього шаньги.
  4. Відщипнути невеликий шматочок тіста, розкачати його руками і надати йому форму коржа близько 10 см у діаметрі. Деко змастити олією і викласти на нього розкатані коржі. Залишити шанежки на 20 хвилин у теплому місці.
  5. Сметану, що залишилася, з'єднати з двома ложками борошна і розмішати до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200С. Змастити сметанною масою поверхню шанег, залишаючи по краях близько 1 см тіста.
  6. Готувати шаньги зі сметаною близько 20 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити пиріжки вистигати на кілька хвилин. подавати шаньги теплими або остиглими, особливо смачно з молоком, щами або чаєм. Смачного!

Шаньги зі сметаною можна приготувати з будь-якою начинкою: сиром, м'ясом, овочами або фруктами. Вони також стануть прекрасним доповненням до кави або гарячого шоколаду. Спробуйте приготувати ці ніжні шаньги зі сметаною та пориньте у світ смаку та аромату!