Ніжні Шаньги зі Сметаною: Рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр борошна (2 ст.л. залишити для сметани)
- 500 мл молока
- 200 гр сметани 20-30%
- 120 гр маргарину
- 1 яйце
- 3 ст.л. цукру
- 25 гр свіжих дріжджів
- пів-ч.л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Половину молока підігріти до теплого стану, розчинити в ньому цукор і дріжджі. Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Влити дріжджову рідину в миску, влити решту молока (тепле), розтоплене масло (теж тепле, не гаряче).
- Додати яйце, кілька ложок сметани, сіль, цукор і гарненько перемішати. Поступово підмішати до отриманої суміші борошно. Тісто для шанег зі сметаною має вийти не густим. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити на годину в теплі.
- Потім вимісити його ложкою або руками, знову накрити легким рушником і залишити ще на годину в теплому місці. Коли дріжджове тісто збільшиться вдвічі, можна готувати з нього шаньги.
- Відщипнути невеликий шматочок тіста, розкачати його руками і надати йому форму коржа близько 10 см у діаметрі. Деко змастити олією і викласти на нього розкатані коржі. Залишити шанежки на 20 хвилин у теплому місці.
- Сметану, що залишилася, з'єднати з двома ложками борошна і розмішати до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200С. Змастити сметанною масою поверхню шанег, залишаючи по краях близько 1 см тіста.
- Готувати шаньги зі сметаною близько 20 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити пиріжки вистигати на кілька хвилин. подавати шаньги теплими або остиглими, особливо смачно з молоком, щами або чаєм. Смачного!
Шаньги зі сметаною можна приготувати з будь-якою начинкою: сиром, м'ясом, овочами або фруктами. Вони також стануть прекрасним доповненням до кави або гарячого шоколаду. Спробуйте приготувати ці ніжні шаньги зі сметаною та пориньте у світ смаку та аромату!