Пиріг з журавлиною в мультиварці

Пиріг з журавлиною в мультиварці
4.8
(6)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-250 г борошна
  • 200 г сметани
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г журавлини
  • 2 яйця
  • 100 г коричневого цукру
  • 70 г горіхів
  • 10 г ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Розріжте вершкове масло на невеликі шматочки, додайте яйця та сметану (перед цим розмішайте сметану з содою у маленькій мисці), і залиште на 15 хвилин у теплому місці.
  2. Просійте борошно разом з розпушувачем, корицею, сіллю та ванільним цукром у окрему миску. Очистіть горіхи та наріжте журавлину дрібними шматочками.
  3. Збийте вершкове масло міксером до пишної структури. Поступово додавайте звичайний цукор та продовжуйте змішувати декілька хвилин до однорідної кремової консистенції.
  4. Додайте до мультиварки 50 г вершкового масла і розтопіть його в режимі "Випічка". Додайте коричневий цукор та перемішайте до повної однорідності. Додайте горіхи та журавлину, перемішайте та розподіліть все рівномірно по дну чаші мультиварки, іноді заходячи на її стінки.
  5. До отриманого крему додайте по одному сирому яйцю та  перемішайте. Додайте половину сухого борошна, потім - сметану та залишок борошна. Замішайте до однорідної текстури.
  6. Рівномірно розподіліть тісто на журавлиному шарі у мультиварці. Готуйте пиріг у режимі "Випічка" протягом 50 хвилин.
  7. Після 50 хвилин вийміть пиріг з журавлиною за допомогою підставки для пароварки. Підавайте пиріг з журавлиною гарячим або охолодженим.

Пиріг з журавлиною - це відмінна ідея для чаювання чи кавипиття з друзями та родиною. Журавлина - це багате джерело вітамінів та антиоксидантів, які підтримують імунну систему та допомагають у попередженні захворювань. Цей пиріг можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів та подавати як смачну закуску або десерт. Насолоджуйтеся цим чудовим пирогом, приготованим за допомогою мультиварки!