Пиріг з журавлиною в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 200-250 г борошна
- 200 г сметани
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 150 г журавлини
- 2 яйця
- 100 г коричневого цукру
- 70 г горіхів
- 10 г ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Розріжте вершкове масло на невеликі шматочки, додайте яйця та сметану (перед цим розмішайте сметану з содою у маленькій мисці), і залиште на 15 хвилин у теплому місці.
- Просійте борошно разом з розпушувачем, корицею, сіллю та ванільним цукром у окрему миску. Очистіть горіхи та наріжте журавлину дрібними шматочками.
- Збийте вершкове масло міксером до пишної структури. Поступово додавайте звичайний цукор та продовжуйте змішувати декілька хвилин до однорідної кремової консистенції.
- Додайте до мультиварки 50 г вершкового масла і розтопіть його в режимі "Випічка". Додайте коричневий цукор та перемішайте до повної однорідності. Додайте горіхи та журавлину, перемішайте та розподіліть все рівномірно по дну чаші мультиварки, іноді заходячи на її стінки.
- До отриманого крему додайте по одному сирому яйцю та перемішайте. Додайте половину сухого борошна, потім - сметану та залишок борошна. Замішайте до однорідної текстури.
- Рівномірно розподіліть тісто на журавлиному шарі у мультиварці. Готуйте пиріг у режимі "Випічка" протягом 50 хвилин.
- Після 50 хвилин вийміть пиріг з журавлиною за допомогою підставки для пароварки. Підавайте пиріг з журавлиною гарячим або охолодженим.
Пиріг з журавлиною - це відмінна ідея для чаювання чи кавипиття з друзями та родиною. Журавлина - це багате джерело вітамінів та антиоксидантів, які підтримують імунну систему та допомагають у попередженні захворювань. Цей пиріг можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів та подавати як смачну закуску або десерт. Насолоджуйтеся цим чудовим пирогом, приготованим за допомогою мультиварки!