Вівсяні батончики

Вівсяні батончики
4.7
(8)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г вівсяних пластівців швидкого приготування
  • близько 150 мл чистої води
  • 50 г чорнослива
  • 50 г грецьких горіхів
  • 3 ст.л. меду

Рецепт приготування:

  1. Чорнослив скласти в невелику миску і залити гарячою водою на 15-20 хвилин. Горіхи очистити від шкаралупи, обсмажити на сухій сковорідці, постійно помішуючи, до появи приємного аромату і охолодити. Після цього подрібнити горіхи, злити воду з чорнослива і нарізати його невеликими шматочками.
  2. Вівсяні пластівці просмажити протягом 5 хвилин на середньому вогні на сухій сковороді, періодично помішуючи їх лопаткою.
  3. Воду довести до кипіння в окремій каструлі. В мисці поєднати пластівці, горіхи, сухофрукти і доливати по 50 мл води, перемішуючи після кожного разу. Води може знадобитися трохи менше або трохи більше, маса повинна вийти досить густою і в'язкою, але не сухою.
  4. Мед розтопити на водяній бані (за потреби) і долити до вівсяного "тіста" з горіхами та сухофруктами, перемішати.
  5. Лист або форму для випікання встилити пергаментною бумагою і змастити її тонким шаром вершкового масла. Викласти вівсяну суміш на промаслену бумагу і розровняти, товщина повинна бути близько 2 см. Якщо маса недостатньо густа і розтікається по бумазі - додайте ще трохи вівсяних пластівців.
  6. Запікати вівсяні батончики протягом 20-30 хвилин при 160°C до рум'яності. Після закінчення випікання вийміть лист, наріжте мюслі на квадрати або прямокутники і повністю охолодіть. Подавати вівсяні батончики охолодженими, до чаю, з молоком або йогуртом. Смачного!