Пряники з варенням

Пряники з варенням
4.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 1 склянка варення без кісточок
  • 180 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте всі інгредієнти для пряника. Варення ретельно перемішайте з содою і залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Після вказаного часу додайте до варення (воно повинно змінити колір на трохи сірий) сіль, цукор і перемішайте.
  3. Збиваючи варення зі сіллю та цукром, додайте по одному сирі яйця. Збивайте після кожного додання до однорідності. Поступово насипте борошно і вимішайте міксером.
  4. Змастіть форму для випічки вершковим маслом та посипте її манкою або борошном. Перекладіть тісто з варенням в форму для випічки, рівномірно розподіліть і відправте в духовку, попередньо розігріту до 180/200°С.
  5. Випікайте пряник із варенням близько 50 хвилин до золотистої скоринки. Перевірте готовність пирога сірником (проткніть до дна і вийміть - якщо сірник сухій, то пряник готовий). Дайте прянику трохи остудитися і прикрасьте на свій смак: цукровою пудрою або глазур'ю. Також можна повністю охолодити пряник, розрізати його вздовж на 2 частини і промазати між ними кремом, тоді ви отримаєте легкий домашній торт. Приємного чаювання!

Додаткова інформація:

Пряник - це традиційний український десерт, який завжди дарує радість і затишок. Цей рецепт дозволяє експериментувати зі смаками, вибираючи ваше улюблене варення для начинки. Зробіть цей десерт, подаруйте смак своєї душі вашим близьким та гостям.