Медові тістечка
Час приготування:
240 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для медового тіста:
- 450 г борошна
- 150 г цукру
- 1 яйце
- 3 ст.л. меду
- 50 г вершкового масла
- 2 ст.л. молока
- 1 ч.л. соди
Для вершкового крему:
- 0,5 л молока
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 3 яйця
- 3 ст.л. борошна
- 1 ст.л. крохмалю
- 10 г ванільного цукру
Для прикраси:
- Ягоди полуниці
Рецепт приготування:
- Почніть з приготування вершкового крему. Змішайте у каструлі всі інгредієнти, крім вершкового масла, і ретельно збийте їх.
- Нагрівайте крем на середньому вогні, постійно помішуючи, доки він не загусне. Зніміть з вогню і залиште охолоджуватися до кімнатної температури, регулярно помішуючи.
- Для виготовлення тіста об'єднайте в каструлі всі інгредієнти, крім борошна.
- Поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, варіть протягом 10-12 хвилин. Маса повинна спінитися і збільшитися в об'ємі.
- Додайте борошно поступово та змішайте лопаткою, поки не отримаєте густе тісто.
- Протягом 20-30 хвилин тісто залишатиметься м'яким, це нормально. Після цього воно стане щільнішим.
- Розділіть тісто на 4-5 частин і послідовно розкатайте кожну частину до розмірів 20х25 см. Обережно перенесіть розкатане тісто на пекарський папір, проколіть його виделкою по всієї поверхні та поставте в розігріту до 200°C духовку на кілька хвилин, доки коржі не стануть золотистими. Не пересушуйте коржі, щоб не спалилися.
- Збийте вершкове масло для крему міксером до пухкості і додайте поступово, по ложці, охолоджений вершковий крем, після додавання кожної ложки добре перемішуйте.
- Рівно відріжте краї всіх коржів.
- Покладіть половину вершкового крему на нижній корж, розподіліть рівномірно лопаткою або шпателем.
- Покрийте другим коржем і розподіліть на його поверхні наступну порцію крему.
- Знову покрийте коржем і намажте його поверхню кремом. Повторіть це для наступного коржу: покрийте попередній корж і намажте його кремом.
- Завершіть торт останнім медовим коржем і злегка притисніть його.
- Краї торта також можна змазати кремом і посипати крихтою з обрізків коржів. Покрийте верх тістечок полуницею (або глазур'ю за смаком).
- Поставте страву в холодильник на ніч, щоб вона просочилася, а потім поріжте її на порційні медові тістечка. Смачного!
Цікаво:
Мед є природнім антисептиком та антиоксидантом, тому цей рецепт не тільки дуже смачний, але й корисний для вашого здоров'я!