Медові тістечка

Медові тістечка
4.8
(5)
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для медового тіста:

  • 450 г борошна
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. меду
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. молока
  • 1 ч.л. соди

Для вершкового крему:

  • 0,5 л молока
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 10 г ванільного цукру

Для прикраси:

  • Ягоди полуниці

Рецепт приготування:

  1. Почніть з приготування вершкового крему. Змішайте у каструлі всі інгредієнти, крім вершкового масла, і ретельно збийте їх.
  2. Нагрівайте крем на середньому вогні, постійно помішуючи, доки він не загусне. Зніміть з вогню і залиште охолоджуватися до кімнатної температури, регулярно помішуючи.
  3. Для виготовлення тіста об'єднайте в каструлі всі інгредієнти, крім борошна.
  4. Поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, варіть протягом 10-12 хвилин. Маса повинна спінитися і збільшитися в об'ємі.
  5. Додайте борошно поступово та змішайте лопаткою, поки не отримаєте густе тісто.
  6. Протягом 20-30 хвилин тісто залишатиметься м'яким, це нормально. Після цього воно стане щільнішим.
  7. Розділіть тісто на 4-5 частин і послідовно розкатайте кожну частину до розмірів 20х25 см. Обережно перенесіть розкатане тісто на пекарський папір, проколіть його виделкою по всієї поверхні та поставте в розігріту до 200°C духовку на кілька хвилин, доки коржі не стануть золотистими. Не пересушуйте коржі, щоб не спалилися.
  8. Збийте вершкове масло для крему міксером до пухкості і додайте поступово, по ложці, охолоджений вершковий крем, після додавання кожної ложки добре перемішуйте.
  9. Рівно відріжте краї всіх коржів.
  10. Покладіть половину вершкового крему на нижній корж, розподіліть рівномірно лопаткою або шпателем.
  11. Покрийте другим коржем і розподіліть на його поверхні наступну порцію крему.
  12. Знову покрийте коржем і намажте його поверхню кремом. Повторіть це для наступного коржу: покрийте попередній корж і намажте його кремом.
  13. Завершіть торт останнім медовим коржем і злегка притисніть його.
  14. Краї торта також можна змазати кремом і посипати крихтою з обрізків коржів. Покрийте верх тістечок полуницею (або глазур'ю за смаком).
  15. Поставте страву в холодильник на ніч, щоб вона просочилася, а потім поріжте її на порційні медові тістечка. Смачного!

Цікаво:

Мед є природнім антисептиком та антиоксидантом, тому цей рецепт не тільки дуже смачний, але й корисний для вашого здоров'я!