Лаймовий пиріг

Лаймовий пиріг
4.7
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога:

  • 250 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • щіпка солі

Лаймовий крем для пирога:

  • 500 г сметани 25-30%
  • 150 г цукру
  • 1 лайм
  • 2 яєчних жовтка
  • щіпка ванільного цукру
  • 1 лайм для прикраси (лише цедра) і 1-2 ст.л. цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло відправте в морозилку на кілька хвилин, щоб воно стало дуже холодним. Потім наріжте його на кубики.
  2. Додайте до масла сіль, цукор та борошно, розітріть руками або виделкою до отримання крихкого тіста.
  3. Додайте холодне яйце і замісіть жорстке тісто. Якщо тісто здається занадто сухим і погано формується в кулю, можна додати 1-2 ст.л. льодяної води.
  4. Розкатайте тісто в пласт і перенесіть його в форму для випічки, створіть бортики приблизно 3 см висотою і проколіть тісто по всій поверхні виделкою.
  5. З’єднайте жовтки з ванильним цукром, цукром і поступово додавайте сметану, збиваючи віночком до однорідності.
  6. Зніміть цедру з одного лайму та натріть її на тертці. Вичавіть весь сік з лайму і процідіть через дрібне сито. Додайте терту цедру і вичавлений сік у крем, перемішайте.
  7. Перелийте крем на основу з тіста і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку.
  8. Випікайте лаймовий пиріг при вказаній температурі протягом години.
  9. Після закінчення випікання вийміть форму і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Всередині начинка може здаватися сирою, але їй обов’язково потрібно дати настоятися в холодильнику протягом ночі.
  10. Рівномірно посипте пиріг через сито цукровою пудрою і тертою цедрою другого лайма. Поріжте лаймовий пиріг порційними шматочками та подавайте до столу. Смачного!

Доповнення:

Лаймовий пиріг – це чудовий спосіб вразити гостей своєю майстерністю у кулінарії. Додайте до нього пару крапель лаймового лікеру, щоб підкреслити інтенсивний смак лайму. Цей десерт стане чудовим завершенням будь-якого обіду чи вечері, який ще довго із задоволенням згадуватимуть.