Лаймовий пиріг
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога:
- 250 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- щіпка солі
Лаймовий крем для пирога:
- 500 г сметани 25-30%
- 150 г цукру
- 1 лайм
- 2 яєчних жовтка
- щіпка ванільного цукру
- 1 лайм для прикраси (лише цедра) і 1-2 ст.л. цукрової пудри
Рецепт приготування:
- Вершкове масло відправте в морозилку на кілька хвилин, щоб воно стало дуже холодним. Потім наріжте його на кубики.
- Додайте до масла сіль, цукор та борошно, розітріть руками або виделкою до отримання крихкого тіста.
- Додайте холодне яйце і замісіть жорстке тісто. Якщо тісто здається занадто сухим і погано формується в кулю, можна додати 1-2 ст.л. льодяної води.
- Розкатайте тісто в пласт і перенесіть його в форму для випічки, створіть бортики приблизно 3 см висотою і проколіть тісто по всій поверхні виделкою.
- З’єднайте жовтки з ванильним цукром, цукром і поступово додавайте сметану, збиваючи віночком до однорідності.
- Зніміть цедру з одного лайму та натріть її на тертці. Вичавіть весь сік з лайму і процідіть через дрібне сито. Додайте терту цедру і вичавлений сік у крем, перемішайте.
- Перелийте крем на основу з тіста і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку.
- Випікайте лаймовий пиріг при вказаній температурі протягом години.
- Після закінчення випікання вийміть форму і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Всередині начинка може здаватися сирою, але їй обов’язково потрібно дати настоятися в холодильнику протягом ночі.
- Рівномірно посипте пиріг через сито цукровою пудрою і тертою цедрою другого лайма. Поріжте лаймовий пиріг порційними шматочками та подавайте до столу. Смачного!
Доповнення:
Лаймовий пиріг – це чудовий спосіб вразити гостей своєю майстерністю у кулінарії. Додайте до нього пару крапель лаймового лікеру, щоб підкреслити інтенсивний смак лайму. Цей десерт стане чудовим завершенням будь-якого обіду чи вечері, який ще довго із задоволенням згадуватимуть.