Медовий кекс у мультиварці

Медовий кекс у мультиварці
4.1
(9)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г меду
  • 220 г звичайного борошна
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 60 г житнього борошна (можна замінити звичайним)
  • 50 г грецьких горіхів (вага очищених ядер)
  • 30 г ізюму
  • 30 г цукатів
  • цедра одного лимону і одного апельсину
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. меленої кориці
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • щіпка солі
  • щіпка меленої гвоздики
  • щіпка меленого мускатного горіху

Рецепт приготування:

  1. З'єднайте мед з молоком в одній каструлі і поставте на середній вогонь. Змішуючи, нагрівайте до повного розчинення меду (важливо не доводити до кипіння), зніміть з вогню і залиште охолоджуватися.
  2. Горіхи очистіть від шкаралупи, підсмажте на сухій сковороді до появи приємного горіхового аромату, постійно помішуючи лопаткою. Зніміть з вогню і охолодіть, періодично помішуючи. Потім подрібніть горіхи ножем. Натріть цедру лимону та апельсину на дрібній тертці (можливо, не знадобиться вся цедра). Змішайте в одній мисці обидві види борошна, сіль, розпушувач, горіхи, цедру, всі спеції і перемішайте.
  3. Змішуючи суху суміш, влийте до неї трохи теплої медової суміші, потім додайте сире яйце і вимішайте до однорідності.
  4. Ретельно все перемішайте - у вас повинно вийти досить густе та тягуче тісто.
  5. Додайте замочений ізюм (заздалегідь залийте його гарячою водою на 10-15 хвилин, потім злийте воду і обваляйте ізюм у борошні), цукати і знову перемішайте. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією (форму для випічки в духовці потрібно змазати вершковою олією і припудрити борошном).
  6. Готуйте медовий кекс у мультиварці годину в режимі "Випічка", після цього переверніть кекс за допомогою підставки для варіння на пару і готуйте ще 20 хвилин в тому ж режимі. Після закінчення програми вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і переверніть кекс на відповідну тарілку. Якщо ви хочете випікати медовий кекс у духовці, то на це знадобиться 40-50 хвилин (пекти при 180°C). Готовий медовий кекс можна покрити кремом, глазур'ю, посипати цукровою пудрою або прикрасити на свій смак. Смачного!

Цікавий факт:

Мед є природним консервантом та енергетичним джерелом, що робить цей кекс ідеальним варіантом для довготривалого зберігання енергії протягом усього дня.