Медовий кекс у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г меду
- 220 г звичайного борошна
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 60 г житнього борошна (можна замінити звичайним)
- 50 г грецьких горіхів (вага очищених ядер)
- 30 г ізюму
- 30 г цукатів
- цедра одного лимону і одного апельсину
- 2 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. меленої кориці
- 0,5 ч.л. меленого коріандру
- 0,5 ч.л. меленого імбиру
- щіпка солі
- щіпка меленої гвоздики
- щіпка меленого мускатного горіху
Рецепт приготування:
- З'єднайте мед з молоком в одній каструлі і поставте на середній вогонь. Змішуючи, нагрівайте до повного розчинення меду (важливо не доводити до кипіння), зніміть з вогню і залиште охолоджуватися.
- Горіхи очистіть від шкаралупи, підсмажте на сухій сковороді до появи приємного горіхового аромату, постійно помішуючи лопаткою. Зніміть з вогню і охолодіть, періодично помішуючи. Потім подрібніть горіхи ножем. Натріть цедру лимону та апельсину на дрібній тертці (можливо, не знадобиться вся цедра). Змішайте в одній мисці обидві види борошна, сіль, розпушувач, горіхи, цедру, всі спеції і перемішайте.
- Змішуючи суху суміш, влийте до неї трохи теплої медової суміші, потім додайте сире яйце і вимішайте до однорідності.
- Ретельно все перемішайте - у вас повинно вийти досить густе та тягуче тісто.
- Додайте замочений ізюм (заздалегідь залийте його гарячою водою на 10-15 хвилин, потім злийте воду і обваляйте ізюм у борошні), цукати і знову перемішайте. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією (форму для випічки в духовці потрібно змазати вершковою олією і припудрити борошном).
- Готуйте медовий кекс у мультиварці годину в режимі "Випічка", після цього переверніть кекс за допомогою підставки для варіння на пару і готуйте ще 20 хвилин в тому ж режимі. Після закінчення програми вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і переверніть кекс на відповідну тарілку. Якщо ви хочете випікати медовий кекс у духовці, то на це знадобиться 40-50 хвилин (пекти при 180°C). Готовий медовий кекс можна покрити кремом, глазур'ю, посипати цукровою пудрою або прикрасити на свій смак. Смачного!
Цікавий факт:
Мед є природним консервантом та енергетичним джерелом, що робить цей кекс ідеальним варіантом для довготривалого зберігання енергії протягом усього дня.