Губадія з кортом

Губадія з кортом
3.8
(15)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л кефіру
  • 4 яйця
  • 150 г борошна
  • 5 ст.л. сухого рису
  • 4 ст.л. цукру (+ 1 ч.л. - для дріжджів)
  • 4-5 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. молока
  • 2 ст.л. чистої води
  • 2 ст.л. великих родзинок
  • 5 г сухих дрожжів
  • 100 г борошна та 50 г вершкового масла для крихти

Рецепт приготування:

  1. Влити кефір у каструлю з антипригарним дном і поставити на сильний вогонь. Після закипання трохи зменшити вогонь і варити корт, постійно помішуючи ложкою або віночком, на середньому (або трохи сильніше середнього) вогні до википання рідини. При википанні сироватки крихти сиру змінять колір і потемніють. У готовий корт додати цукор та 2 ч.л. вершкового масла.
  2. Підігріти молоко до 40°С (щоб воно було теплим, але не гарячим), змішати його з дріжджами та 1 ч.л. цукру. Залишити дріжджову опару на 15-20 хвилин в теплому місці під харчовою плівкою або рушником, щоб вона піднялася. Просіяти борошно через сито в миску і додати дріжджову опару, перемішати. Влити воду, розтоплене масло (2 ст.л.) і перемішати.
  3. Вбити сире яйце і замісити тісто руками. Залишити тісто на півгодини в теплі, накривши миску з тістом рушником. Після цього замісити тісто протягом 5 хвилин і знову залишити в теплі на півгодини. За цей час сварити рис до готовності в киплячій підсоленій воді протягом півгодини та відкинути на друшляк. Ізюм залити гарячою водою і залишити на півгодини. Три яйця залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити близько 10 хвилин при слабкому кипінні, після чого охолодити в холодній воді.
  4. Розділити тісто на дві частини (одна частина повинна бути вдвічі більша за іншу). Більшу частину розкатати, викласти у форму для випікання, рівномірно розподілити по дну форми і сформувати бортики з тіста. Виложити шар охолодженого рису.
  5. Покрити рис кортом.
  6. Виложити поверх корту натерті варені яйця та ізюм, висушений на рушнику, полити розтопленим маслом (1 ст.л.). Меншу частину розкатати кулькою по діаметру форми для запікання, накрити цією кулькою начинку. З'єднати в кільце краї бортиків пирога з верхнім кружальцем тіста та защипати. Проколоти виделкою поверхню губадії та змастити її 2 ст.л. розтопленого масла.
  7. Борошно розтерти з вершковим маслом виделкою, за бажанням можна додати 1-2 ст.л. цукру. Рівномірно посипати губадію сумішшю з борошна та масла і відправити пиріг в розігріту до 180°С духову шафу.
  8. Запікається губадія з кортом близько півтори години. Після цього часу вийняти форму з духовки, прикрити рушником і залишити на 10-15 хвилин. Готовий пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним. Смачного!

Ця губадія стане чудовим додатком до чаю чи кави та порадує всю вашу родину ароматом і смаком татарської традиційної кухні. Насолоджуйтеся!