Чайний пряник (пісний)
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 250 мл міцного чорного чаю (2 пакетики або 1-1,5 ч.л. чайних листків)
- 130 г цукру
- 100 мл рослинної олії
- 2 ст.л. меду
- 3 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. суміші спецій (мелена гвоздика, мускатний горіх, сушений імбир)
- щіпка меленого ароматного перцю
Рецепт приготування:
- Заваріть міцний чай з 2 пакетиків або з 1,5 ч.л. сухого чаю. Дайте йому охолонути до теплого стану.
- Процідіть чай від заварки або вийміть пакетики і розчиніть у теплому чаї 2 ложки меду.
- Просійте борошно через сито разом з розпушувачем, щіпкою солі та усіма спеціями в одну миску і ретельно перемішайте віночком.
- Додайте до борошна цукор, влийте заварку з медом і рослинну олію, ретельно перемішайте.
- Використовуючи віночок або міксер, ретельно перемішайте на невеликій швидкості до розчинення всіх інгредієнтів.
- Змастіть форму для випічки або чашу мультиварки рослинною олією. Викладіть туди тісто і поставте форму в попередньо розігріту духовку на 180°C. (Або закрийте кришку мультиварки і встановіть режим "Випічка" на 60 хвилин.)
- Випікайте чайний пряник в духовці близько півгодини, поки він не стане золотистим. Потім вийміть форму з духовки і дайте трохи охолонути.
- Якщо ви готуєте пиріг у мультиварці, після завершення програми залиште пиріг в режимі "Підігрів" на 10-15 хвилин.
- Готовий чайний пряник можна посипати цукровою пудрою або покрити цукровою глазур'ю і подавати до столу. Також можна розрізати його впоперек і намазати варенням або джемом. Приємного чаювання!
Запрошуємо спробувати цей унікальний рецепт і порадувати себе та своїх близьких чудовим смаком чайного пряника. Це чудовий спосіб зробити своє чаювання ще приємнішим та смачнішим. Бажаємо вам приємного чаювання та смачної випічки!