Ананасовий торт
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 7 яєць
- 200 г цукру
- 120 г борошна
- 75 г крохмалю
- щіпка ванільного цукру
Для заварного крему:
- 600 мл молока
- 250 г вершкового масла
- 180 г цукрової пудри
- 100 г білого шоколаду (без домішок)
- 5 ст.л. борошна
- 10 г ванільного цукру
а також 400 г консервованих ананасів
Рецепт приготування:
- Відокремте білки від жовтків і поставте білки в холодильник. Просійте борошно через сито, додайте крохмаль і ванільний цукор у одну миску, ретельно змішайте.
- Жовтки збийте з цукром міксером до отримання густої кремової маси. Окремо збийте білки до стійких піків і об'єднайте їх із жовтковим кремом, поступово додаючи суміш борошна.
- Викладіть форму для випічки папером для випічки, попередньо розігрівши духовку до 180°C. Налийте тісто в форму і випікайте в розігрітій духовці 40-50 хвилин, доки тісто не стане готовим.
- Для перевірки готовності бісквіту використовуйте зубочистку: після перевірки бісквіту зубочистка повинна залишитись сухою. Обережно вийміть бісквіт і залиште його охолодитись.
- Половину молока доведіть до кипіння на плиті у каструлі, постійно помішуючи молоко віночком.
- У іншій мисці змішайте борошно з рештою молока (холодною), ретельно розбиваючи всі грудочки.
- Поступово доливайте холодний молочно-борошняний розчин у кипляче молоко, постійно помішуючи, і варіть крем до легкого загусання, це займе приблизно 3 хвилини.
- Зніміть каструлю із заварним кремом з вогню, додайте до крему подрібнений білий шоколад та ретельно розмішайте, поки шоколад не розтане і маса знову не стане однорідною.
- Охолодіть крем до кімнатної температури, періодично помішуючи лопаткою. Вершкове масло для крему вийміть із холодильника, щоб воно стало м'яким і пластичним.
- Після охолодження збийте заварний крем із шоколадом міксером до пухкості.
- Окремо добре збийте вершкове масло для крему і поступово додайте цукрову пудру, збивайте до повного розчинення цукру.
- Потім додайте заварний крем до масляної суміші і знову збивайте до однорідного стану.
- Розріжте бісквіт на три однакові коржі. Відкрийте банку з ананасами, вилийте сироп в окремий посуд і просочить кожний корж.
- Ананаси наріжте на дрібні шматочки. Покрийте нижній корж кремом, посипте порізаними ананасами і покрийте середнім коржем. Також промажте його кремом і посипте ананасами. Покрийте третім коржем, покрийте весь торт кремом і прикрасьте на ваш смак (можна також користуватись допомогою фігурної насадки для крему).
- Покладіть ананасовий торт до холодильнику на ніч для просочення коржів. Готовий просочений торт наріжте порційними шматочками та подавайте до столу. Насолоджуйтесь смаком! Смачного!