Ананасовий торт

Ананасовий торт
3.7
(6)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 7 яєць
  • 200 г цукру
  • 120 г борошна
  • 75 г крохмалю
  • щіпка ванільного цукру

Для заварного крему:

  • 600 мл молока
  • 250 г вершкового масла
  • 180 г цукрової пудри
  • 100 г білого шоколаду (без домішок)
  • 5 ст.л. борошна
  • 10 г ванільного цукру

а також 400 г консервованих ананасів

Рецепт приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків і поставте білки в холодильник. Просійте борошно через сито, додайте крохмаль і ванільний цукор у одну миску, ретельно змішайте.
  2. Жовтки збийте з цукром міксером до отримання густої кремової маси. Окремо збийте білки до стійких піків і об'єднайте їх із жовтковим кремом, поступово додаючи суміш борошна.
  3. Викладіть форму для випічки папером для випічки, попередньо розігрівши духовку до 180°C. Налийте тісто в форму і випікайте в розігрітій духовці 40-50 хвилин, доки тісто не стане готовим.
  4. Для перевірки готовності бісквіту використовуйте зубочистку: після перевірки бісквіту зубочистка повинна залишитись сухою. Обережно вийміть бісквіт і залиште його охолодитись.
  5. Половину молока доведіть до кипіння на плиті у каструлі, постійно помішуючи молоко віночком.
  6. У іншій мисці змішайте борошно з рештою молока (холодною), ретельно розбиваючи всі грудочки.
  7. Поступово доливайте холодний молочно-борошняний розчин у кипляче молоко, постійно помішуючи, і варіть крем до легкого загусання, це займе приблизно 3 хвилини.
  8. Зніміть каструлю із заварним кремом з вогню, додайте до крему подрібнений білий шоколад та ретельно розмішайте, поки шоколад не розтане і маса знову не стане однорідною.
  9. Охолодіть крем до кімнатної температури, періодично помішуючи лопаткою. Вершкове масло для крему вийміть із холодильника, щоб воно стало м'яким і пластичним.
  10. Після охолодження збийте заварний крем із шоколадом міксером до пухкості.
  11. Окремо добре збийте вершкове масло для крему і поступово додайте цукрову пудру, збивайте до повного розчинення цукру.
  12. Потім додайте заварний крем до масляної суміші і знову збивайте до однорідного стану.
  13. Розріжте бісквіт на три однакові коржі. Відкрийте банку з ананасами, вилийте сироп в окремий посуд і просочить кожний корж.
  14. Ананаси наріжте на дрібні шматочки. Покрийте нижній корж кремом, посипте порізаними ананасами і покрийте середнім коржем. Також промажте його кремом і посипте ананасами. Покрийте третім коржем, покрийте весь торт кремом і прикрасьте на ваш смак (можна також користуватись допомогою фігурної насадки для крему).
  15. Покладіть ананасовий торт до холодильнику на ніч для просочення коржів. Готовий просочений торт наріжте порційними шматочками та подавайте до столу. Насолоджуйтесь смаком! Смачного!