Бісквітні тістечка з кремом та горіховим посипанням

Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для тістечок:
- 220 г борошна
- 180 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 3 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру (1,5-2 г)
- 1 ч.л. соди (без гірки)
Крем для тістечок:
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 100-120 г молока
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. борошна
- 1 ч.л. коньяку
+ 50-70 г грецьких горіхів для прикраси
Рецепт приготування:
- Почніть з того, що наріжте вершкове масло на невеликі кубики і залиште його на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім додайте до нього цукор та збийте міксером протягом 5 хвилин до отримання повітряної кремової консистенції.
- Без перерви у збиванні масла з цукром додавайте по одному сирі яйця, добре перемішуючи суміш після кожного додавання яєць та додайте сметану.
- Повинна вийти пухка однорідна маса.
- Просійте борошно через сито разом з содою та ваніліном в отриману яєчно-масляну суміш і перемішайте лопаткою до однорідності. Вилийте тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин. Коли бісквіт буде готовий - вийміть його, дайте трохи охолонути і вийміть з форми. Дайте бісквіту повністю охолонути, залишивши його на решітці на півгодини-годину.
- Яйце змішайте в каструлі з теплим (але не гарячим) молоком, какао-порошком, цукром та борошном. Поставте каструлю на вогонь і, помішуючи віночком, проваріть до легкого загусання на середньому вогні. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте повністю охолонути.
- Розріжте бісквіт вздовж навпіл на два круглі коржі.
- Виріжте (якомога тісніше один до одного) круги склянкою з гострими краями (діаметр приблизно 7 см).
- Масло для крему також краще витягнути з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Об'єднайте його з кремом і збийте міксером на високій швидкості до пухкості та рівномірного кольору.
- Повинен вийти крем однорідний консистенції.
- Грецькі горіхи очистіть від шкаралупи, трохи підсмажте на сковороді без додавання масла, безперервно помішуючи лопаткою. Подрібніть охолоджені горіхи в крихту за допомогою блендера та змішайте їх з невеликою кількістю бісквітної крихти (з країв бісквіту, що залишилися після вирізання).
- Об'єднайте по три кружки бісквіту, промазавши між ними кремом (всього вийде 4 тістечка, по 3 шари бісквіту і по 2 шари крему в кожному). Потім обмажте боки кожного тістечка, покладіть їх до низу на тарілку і покрийте верх кремом, що залишився. Рівномірно обсипте бісквітні тістечка горіхово-бісквітною крихтою і відправте на ніч у холодильник (або принаймні на 2-3 години для просочення). Приємного чаювання!