Бісквітні тістечка з кремом та горіховим посипанням

Бісквітні тістечка з кремом та горіховим посипанням
4.9
(13)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для тістечок:

  • 220 г борошна
  • 180 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 3 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру (1,5-2 г)
  • 1 ч.л. соди (без гірки)

Крем для тістечок:

  • 150 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 100-120 г молока
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. коньяку

+ 50-70 г грецьких горіхів для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Почніть з того, що наріжте вершкове масло на невеликі кубики і залиште його на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім додайте до нього цукор та збийте міксером протягом 5 хвилин до отримання повітряної кремової консистенції.
  2. Без перерви у збиванні масла з цукром додавайте по одному сирі яйця, добре перемішуючи суміш після кожного додавання яєць та додайте сметану.
  3. Повинна вийти пухка однорідна маса.
  4. Просійте борошно через сито разом з содою та ваніліном в отриману яєчно-масляну суміш і перемішайте лопаткою до однорідності. Вилийте тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин. Коли бісквіт буде готовий - вийміть його, дайте трохи охолонути і вийміть з форми. Дайте бісквіту повністю охолонути, залишивши його на решітці на півгодини-годину.
  5. Яйце змішайте в каструлі з теплим (але не гарячим) молоком, какао-порошком, цукром та борошном. Поставте каструлю на вогонь і, помішуючи віночком, проваріть до легкого загусання на середньому вогні. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте повністю охолонути.
  6. Розріжте бісквіт вздовж навпіл на два круглі коржі.
  7. Виріжте (якомога тісніше один до одного) круги склянкою з гострими краями (діаметр приблизно 7 см).
  8. Масло для крему також краще витягнути з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Об'єднайте його з кремом і збийте міксером на високій швидкості до пухкості та рівномірного кольору.
  9. Повинен вийти крем однорідний консистенції.
  10. Грецькі горіхи очистіть від шкаралупи, трохи підсмажте на сковороді без додавання масла, безперервно помішуючи лопаткою. Подрібніть охолоджені горіхи в крихту за допомогою блендера та змішайте їх з невеликою кількістю бісквітної крихти (з країв бісквіту, що залишилися після вирізання).
  11. Об'єднайте по три кружки бісквіту, промазавши між ними кремом (всього вийде 4 тістечка, по 3 шари бісквіту і по 2 шари крему в кожному). Потім обмажте боки кожного тістечка, покладіть їх до низу на тарілку і покрийте верх кремом, що залишився. Рівномірно обсипте бісквітні тістечка горіхово-бісквітною крихтою і відправте на ніч у холодильник (або принаймні на 2-3 години для просочення). Приємного чаювання!