Вівсяне печиво з яблуками
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 150 г вівсяних пластівців (дрібного помолу)
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч.л. розпушувача
+ 2 яблука та цукор для начинки за смаком
Рецепт приготування:
- Перетворіть вершкове масло на кубики, залиште протягом 15-20 хвилин при кімнатній температурі чи в теплому місці, щоб воно зовсім пом'якшало. Збийте його міксером до пишності і поступово додайте весь цукор. Збийте крем до майже повного розчинення цукру.
- Під час збивання масляного крему міксером на високій швидкості, додайте по одному сирі яйця, добре змішуючи до однорідності після кожного. Додайте вівсяні пластівці (якщо вони грубого помелу - подрібніть за допомогою блендеру чи кавомолки) і перемішайте.
- Додайте до тіста борошно (можна трохи більше) з розпушувачем, так щоб тісто було досить щільним та крутим. Покрийте його харчовою плівкою та відправте на півгодини в холодильник.
- Яблука очистіть від серцевини з насіннями, та, знявши шкірку, наріжте м'яку частину на дрібні кубики. З'єднайте подрібнені яблука з 2-3 ст.л. цукру або меду в сковороді і поставте на невеликий вогонь. Тушкуйте яблука на слабкому вогні, постійно помішуючи, до м'якості.
- Перекладіть тушковані яблука в миску та залиште до повного охолодження.
- Розділіть тісто на рівні частини. Розкатайте кожен шматочок у коржик пальцями або качалкою. На центр покладіть трохи яблучної начинки.
- Закрийте начинку краями тіста, щільно з'єднайте пальцями і сформуйте з вівсяного коржика з яблуками кульку.
- Таким чином сформуйте кульки з залишків вівсяного тіста з тушкованими яблуками всередині, перекладіть їх на лист, змащений рослинним маслом, або вкритий папером для випічки. Залиште заготівлю печива в холодильнику на 15 хвилин.
- Випікайте вівсяне печиво з яблуками у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин, доки не утвориться золотиста рум'яна та ароматна скоринка. Вийміть лист та залиште його щонайменше на півгодини для охолодження. Охолоджене вівсяне печиво з яблучною начинкою подавайте до столу, особливо смачно з молоком або чаєм. Смачного!
Цей рецепт чудово підійде для сніданку або солодкого перекусу. Овес є дуже корисним зерном, багатим клітковиною та елементами харчування. Комбінування його з яблуками додає страві не тільки смаку, але й свіжості та аромату. Спробуйте цей рецепт, додайте своєму дню нотку солодкого задоволення!