Вівсяне печиво з яблуками

Вівсяне печиво з яблуками
4.9
(12)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 150 г вівсяних пластівців (дрібного помолу)
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача

+ 2 яблука та цукор для начинки за смаком

Рецепт приготування:

  1. Перетворіть вершкове масло на кубики, залиште протягом 15-20 хвилин при кімнатній температурі чи в теплому місці, щоб воно зовсім пом'якшало. Збийте його міксером до пишності і поступово додайте весь цукор. Збийте крем до майже повного розчинення цукру.
  2. Під час збивання масляного крему міксером на високій швидкості, додайте по одному сирі яйця, добре змішуючи до однорідності після кожного. Додайте вівсяні пластівці (якщо вони грубого помелу - подрібніть за допомогою блендеру чи кавомолки) і перемішайте.
  3. Додайте до тіста борошно (можна трохи більше) з розпушувачем, так щоб тісто було досить щільним та крутим. Покрийте його харчовою плівкою та відправте на півгодини в холодильник.
  4. Яблука очистіть від серцевини з насіннями, та, знявши шкірку, наріжте м'яку частину на дрібні кубики. З'єднайте подрібнені яблука з 2-3 ст.л. цукру або меду в сковороді і поставте на невеликий вогонь. Тушкуйте яблука на слабкому вогні, постійно помішуючи, до м'якості.
  5. Перекладіть тушковані яблука в миску та залиште до повного охолодження.
  6. Розділіть тісто на рівні частини. Розкатайте кожен шматочок у коржик пальцями або качалкою. На центр покладіть трохи яблучної начинки.
  7. Закрийте начинку краями тіста, щільно з'єднайте пальцями і сформуйте з вівсяного коржика з яблуками кульку.
  8. Таким чином сформуйте кульки з залишків вівсяного тіста з тушкованими яблуками всередині, перекладіть їх на лист, змащений рослинним маслом, або вкритий папером для випічки. Залиште заготівлю печива в холодильнику на 15 хвилин.
  9. Випікайте вівсяне печиво з яблуками у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин, доки не утвориться золотиста рум'яна та ароматна скоринка. Вийміть лист та залиште його щонайменше на півгодини для охолодження. Охолоджене вівсяне печиво з яблучною начинкою подавайте до столу, особливо смачно з молоком або чаєм. Смачного!

Цей рецепт чудово підійде для сніданку або солодкого перекусу. Овес є дуже корисним зерном, багатим клітковиною та елементами харчування. Комбінування його з яблуками додає страві не тільки смаку, але й свіжості та аромату. Спробуйте цей рецепт, додайте своєму дню нотку солодкого задоволення!