Персиковий коблер

Персиковий коблер
4.1
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Начинка для коблера:

  • 700 г персиків
  • 100 г цукру
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1/4 ч.л. меленого кардамону або мускатного горіху
  • щіпка солі

Бісквіт для персикового коблера:

  • 120-130 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 велике або 2 маленькі яйця
  • 5 ст.л. вершкового масла (розтопленого)
  • 1 ч.л. розпушувача тіста

Рецепт приготування:

  1. Очистіть персики від шкірки та кісточок, поріжте м'якоть невеликими шматочками.
  2. Об'єднайте в одній тарілці або мисці цукор з крохмалем, сіллю та меленим кардамоном/мускатним горіхом. Перемішайте ложкою.
  3. З'єднайте персики з цукрово-крохмальною сумішшю та добре перемішайте. Перекладіть фруктову начинку в форму для запікання (розміри близько 20х25 см) і відкладіть в бік.
  4. У окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем тіста та цукром, вбийте туди 1-2 сирі яйця.
  5. Розітріть тісто виделкою, доки яйце повністю не вбере всю суху суміш. Повинна утворитися борошняна крихта.
  6. Посипте крихтою персики у формі для випікання та якнайрівномірніше полийте розтопленим вершковим маслом.
  7. Випікайте персиковий коблер близько півгодини при 180°C до золотистої скоринки зверху. Подавайте пиріг гарячим, особливо смачно з кулькою морозива або збитими охолодженими вершками. Смачного чаювання!

Персиковий коблер - це чудовий спосіб використати сезонні фрукти та приготувати смачний десерт на кожен день або святковий стіл. Ця комбінація ніжного бісквіту та ароматних персиків точно розкаже вам про літо з кожним ковтком. Не вагайтеся експериментувати з начинками та спеціями, щоб створити свій унікальний смак!