Персиковий коблер
Кухня
Інгредієнти:
Начинка для коблера:
- 700 г персиків
- 100 г цукру
- 2 ст.л. крохмалю
- 1/4 ч.л. меленого кардамону або мускатного горіху
- щіпка солі
Бісквіт для персикового коблера:
- 120-130 г борошна
- 100 г цукру
- 1 велике або 2 маленькі яйця
- 5 ст.л. вершкового масла (розтопленого)
- 1 ч.л. розпушувача тіста
Рецепт приготування:
- Очистіть персики від шкірки та кісточок, поріжте м'якоть невеликими шматочками.
- Об'єднайте в одній тарілці або мисці цукор з крохмалем, сіллю та меленим кардамоном/мускатним горіхом. Перемішайте ложкою.
- З'єднайте персики з цукрово-крохмальною сумішшю та добре перемішайте. Перекладіть фруктову начинку в форму для запікання (розміри близько 20х25 см) і відкладіть в бік.
- У окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем тіста та цукром, вбийте туди 1-2 сирі яйця.
- Розітріть тісто виделкою, доки яйце повністю не вбере всю суху суміш. Повинна утворитися борошняна крихта.
- Посипте крихтою персики у формі для випікання та якнайрівномірніше полийте розтопленим вершковим маслом.
- Випікайте персиковий коблер близько півгодини при 180°C до золотистої скоринки зверху. Подавайте пиріг гарячим, особливо смачно з кулькою морозива або збитими охолодженими вершками. Смачного чаювання!
Персиковий коблер - це чудовий спосіб використати сезонні фрукти та приготувати смачний десерт на кожен день або святковий стіл. Ця комбінація ніжного бісквіту та ароматних персиків точно розкаже вам про літо з кожним ковтком. Не вагайтеся експериментувати з начинками та спеціями, щоб створити свій унікальний смак!